Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновијеРегионална лига

“Вечити дерби” – епизода 246

Кошаркаши Црвене звезде Телеком “гостују” екипи Партизана НИС, у 246. “вечитом дербију”, у оквиру 21. кола АБА лиге Ј.т.д, у понедељак 25. јануара, с почетком у 21 час.

Након сјајне партије и победе над Уникахом у Евролиги, пулени тренера Радоњића немају много времена за одмор, јер већ у понедељак играју нови меч против „вечитог ривала”. У првом делу такмичења, црвено-бели су пред својим навијачима славили резултатом 92:77, међутим, „вечити ривал” је поред промене тренера довео и одређена појачања, те се очекује неизвеснија утакмица него што је то био случај јесенас.

Ово ће бити 30. дуел „вечитих ривала” у регионалном такмичењу, а „гости” на овој утакмици су славили у 13 дуела. Колико је ово важна утакмица за Звезду, можда и најбоље сведочи податак да је тренер Радоњић након победе над Уникахом у Евролиги, већи део свог излагања на конференцији за медије посветио управо предстојећем „вечитом дербију”.

Дејан Радоњић: ”Утакмице између Звезде и Партизана имају посебан статус. У овом тренутку осим тога и величине дербија, значаја играња између Звезде и Партизана сматрам да утакмице имају велики резултатски значај за оба тима. Партизан је у ситуацији да излази из две победе, појачани са Вилијамсом уз могућности да између два кола тренирају, сигурно ће бити много тежак противник. Што је евидентно, у овом периоду након доласка Џикића на клупу Партизана у позицији да у девет дана између два дуела, прошлог против Крке и овог сад се припремају за дуел против нас који смо малтене у једном малом временском периоду се припремили за Партизан. Знамо да нас очекује и атмосфера која ће да буде велика помоћ Партизану, знамо да се као што је сасвим природно и једна и друга екипа бити јако мотивисане да направе добар резултат. Ми након овог дуела против Уникахе у одређеним проблемима са лакшим повредама мало већег броја играча него обично, тако да је тешко рећи који ће састав сутра бити на терену да уради оно што у овом тренутку желимо, а то је да остваримо победу и да останемо у броју победа и пораза са Цедевитом на табели.”

Наглашавамо да се карте за овај меч неће наћи у слободној продаји, а да ће на основу ранијег договора два клуба, Црвена звезда Телеком ће као што је био случај са „вечитим ривалом” јесенас, добити 300 улазница за предстојећи меч.

Повезане вести

Leave a Comment