Moja Crvena Zvezda
FeaturedВажноКошаркаМлађе категоријеНајновије

Звездин поклон Санију за пунолетство – четворогодишњи уговор!

Александар Аранитовић, велики таленат српске кошарке и јуниорски репрезентативац, потписао је у понедељак четворогодишњи уговор са КК Црвена звезда Телеком.

Александар Аранитовић је бек црвено-белих још од кадетских дана. Рођен је 24.јануара 1998.године и сматра се једним од најбољих бекова у Европи у свом старосном узрасту.

Освајач је јуниорске Евролиге са екипом Црвене звезде Телеком у Милану, а прошле године, био је играч утакмице у финалу са 26 постигнутих поена, у коме су црвено-бели поражени од домаћег Реала. Члан је Црвене звезде од 2013.године, а уз развој у свим селекцијама црвено-белих, редовно је наступао и за националну репрезентацију Србије на ЕП за кадете 2013 и 2014.године. Током прошле сезоне тренер Дејан Радоњић прикључио га је сениорском саставу у коме је дебитовао у утакмици са Мега Лексом, чији је тренутно члан на једногодишњој позајмици као кошаркаш Црвене звезде Телеком.

Александар Аранитовић је у недељу постао пунолетан, а у понедељак је потписао уговор на 4 сезоне са КК Црвена звезда Телеком, и поред чињенице да је имао неколико понуда клубова, да од лета настави каријеру у иностранству. До краја сезоне, Александар ће играти у екипи „Мега Лекса” у којој стиче велико и неопходно искуство у сениорској конкуренцији, као позајмљени играч црвено-белих.

„Драго ми је да сам се изборио за овакву шансу, а она није мала, четворогодишњи уговор са Црвеном звездом. Моје је да много радим, тренирам, и да се изборим за место у тиму, и кроз јак рад и тренинге, касније, надам се и утакмице, покажем шта знам. У Црвеној звезда сам већ неколико година, и знам да је све на мени, да се борим и доказујем” рекао је Аранитовић по потпису уговора са Црвеном звездом.

КК Црвена звезда Телеком, тако наставља праксу развоја и промоције играча из сопственог погона, а ове сезоне у сениорском тиму наступају Гудурић, Ребић, Симанић, Тејић…док су за наш клуб лиценцирани и Раданов и Апић који наступају за ФМП, док неколицина такође младих, и врло талентованих играча тренутно пролазе идентичан пут као и Александар Аранитовић…

Повезане вести

2 comments

Miljan јан 25, 2016 at 17:48

Aca ce uz Gudurica biti nas bek sledece sezone. Postujem i Petra i njegov talenat ali Aca je za brata izmislio kosarku! Jedina mana moze da mu bude sto nema X 😀 😀 😀

Reply
SVE PJANO21 јан 25, 2016 at 15:30

Čestitam momku, a uprava samo nek nastavi ovako da radi i da se da još više prostora domaćim igračima.

Reply

Leave a Comment