Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојкаОдбојка

Најава: Одбојкаши јуре „златни сет“ против Француза

Одбојкаши Црвене звезду су у недељу победили Војводину у Новом Саду, и на тај начин се осамили на челу шампионата Србије, а свега два дана касније очекује их реванш меч осмине финала Купа изазивача против Араго Сета. Пошто су у првом мечу Французи били убедљиви, црвено-бели могу до четвртфинала само преко „златног сета“.

Тренер црвено-белих, Драган Кобиљски, истиче да је његова екипа истрошена после дербија у Новом Саду, али да ће се прилагодити распореду најбоље што могу, и дати све од себе да прођу у наредну рунду Купа изазивача. Капитен, Максим Буцуљевић предаје улогу фаворита Французима, али најављује велику борбу за „златни сет“ у изјави за званични сајт нашег одбојкашког клуба:

„На основу онога што смо видели у Француској, то је једна јако озбиљна екипа која се учврстила на првом месту француског првенства. Доста је тешко играти против те екипе. Пре свега треба бити психолошки спреман да се дође до поена, јер не дозвољавају лаке поене и игра им је константна, немају великих осцилација. Надам се да смо из прве утакмице у Француској извукли доста поука. По квалитету имамо шансе. Имамо неке своје квалитете које нисмо тамо показали, који су по мом мишљењу бољи од њихових. Међутим, и они су у неким елементима бољи од нас, али мислим да постоји шанса да дођемо до „златног“ сета. Надам се да ћемо до њега и доћи, а онда ко буде имао више среће и знања“.

Према пропозицијама такмичења, за победу од 3:0 и 3:1 се добија три бода, док победа од 3:2 вреди два бода, с тим што поражени добија један бод. У случају да тимови после две утакмице буду изједначени, игра се „златни сет“ који одлучује која екипа пролази у наредну рунду. Уколико буду бољи од Француза, црвено-бели ће у четвртфиналу играти против победника меча осмине финала Калцедонија Верона (Италија) – Галатасарај Истанбул (Турска).

Араго Сет је тренутно водећа екипа француског шампионата, у коме је остварио скор од једанаест победа и три пораза. У шеснаестини финала, наша екипа је победила израелски Хапоел из Кфар Сабе, док је Араго Сет елиминисао аустријски Амштетен. Црвено-бели су се и 2011. године састали са нашим тимом, у осмини финала Купа ЦЕВ, а тада је Араго Сет био успешнији, победивши у оба меча са по 3:1. Поређења ради, и тада су за црвено-беле играли Немања Јаковљевић и Вук Милутиновић, а у тиму су били и Буцуљевић и Околић. Такође, Звезда је тада имала бучну подршку са трибина, што је данас права реткост, и чини се да је (из непознатог разлога) постало испод части ићи на одбојку. Што је још горе, одбојкаши Црвене звезде, иако без публике и улагања, из године у годину представљају понос Спортског друштва Црвена звезда. Било би добро да макар на „јачим“ утакмицама добију подршку, што би помогло да трофеји наставе да стижу у наш клуб. Против Араго Сета је прва прилика да им се покаже да се њихови успеси цене и да им се помогне да достигну заостатак из првог меча.

Идемо до нове победе!

Осмина финала Купа изазивача, реванш утакмица:

Црвена звезда – Араго Сет,

УСЦ „Вождовац“, уторак, 26. 01. 2016. године, 18h

Повезане вести

Leave a Comment