Moja Crvena Zvezda
ВажноКлупска дешавањаНајновијеФудбал

Звезда и Бежанија од данас сарађују и званично!

У уторак, 26. јануара, фудбалски клубови Црвена звезда и Бежанија озваничили су сарадњу која постоји већ извесно време.

Председник ФК Црвена звезда, Светозар Мијаиловић, и председник ФК Бежанија, Борислав Брујић, потписали су уговор о пословно-техничкој сарадњи којим је предвиђено да млади фудбалери Црвене звезде „премосте“ време између Омладинске школе и првог тима, наступајући за клуб са Новог Београда.

– У стратегији равоја фудбалера у Црвеној звезди је увек било присутно то да млади играчи који куцају на врата првог тима оду на каљење у клубове где ће се опробати у сениорској конкуренцији. Због тога је договор са ФК Бежанија од великог значаја, јер нас доводи у повољну ситуацију да кроз такмичење испробамо квалитете наших играча који ће се на тај начин најбоље припремити за први тим Црвене звезде. Добро је што је та сарадња између два клуба постојала и раније, сад је само формализована овим договором који смо постигли и потписали на обострано задовољство. Нама ће бити јако драго да наши младићи који буду бранили боје Бежаније допринесу и спортском успеху тог клуба, и што ће кроз успехе у том тиму сами себи направити добар почетак професионалне каријере – рекао је Светозар Мијаиловић.

Задовољство због постигнутог договора нису крили ни челници ФК Бежанија.

– Пожелео бих да ова сарадња која је данас озваничена буде дуготрајна. ФК Бежанија и ФК Црвена звезда су увек имали добру сарадњу. Много играча из Бежаније је отишло у Црвену звезду, на челу са Миланом Бишевцем,  Ибрахимом Сомеом, Ненадом Ванићем који сада води и клуб у Суперлиги. Желим да се та сарадња настави на обострано задовољство – изјавио је председник ФК Бежанија, Борислав Брујић.

Летос је Црвена звезда Бежанији позајмила двојицу играча из својих редова – Филипа Манојловића и Милоша Стојановића, који су у том клубу, по речима спортског директора Недељка Остојића, оставили одличан утисак.

– Да би играч успео у фудбалу, мора да има адекватан рад и резултате. Зато и постоје филијале. Захваљујући томе, и Манојловић је скренуо пажњу на себе. Многи суперлигашки клубови који нису знали да је Филип Манојловић Звездин играч, долазили су у Бежанију са понудама за њега. Презадовољни смо и Манојловићем и Стојановићем, показали су да долазе из великог клуба, понашали су се као велики спортисти и на терену и ван терена. Створила се добра хемија између наша два клуба, и ова сарадња је само наставак – похвалио је Остојић наше играче, и наставио:

– Мислим да је ФК Бежанија идеална средина за развој младих играча. У питању је модеран и организован фудбалски клуб са добрим првим тимом и добром Омладинском школом, и развој и напредак младих играча свакодневно се може пратити. Неко то зове „филијала“, неко „техничка сарадња“, неко „Б тим“, али то је место где се млади који још увек нису спремни за први тим афирмишу. Место где ће сви ти играчи напредовати како би сутра Звезда имала из свог сопственог погона играче за први тим. То се и раније показало као добар пут, Звезда је имала сарадњу и са Јединством из Уба, и са Сопотом, и да није било тих сарадњи не би било ни Басте, Луковића, Срнића, Мрђе… Звезда је препознала да мора да се више посвети Омладинској школи, и ова сарадња ће јој значити да не би дошла у ситуацију да купује те играче који ће касније сигурно вредети 200, 300 или 400 хиљада евра – рекао је спортски директор Бежаније, Недељко Остојић.

Повезане вести

4 comments

VLADA јан 27, 2016 at 06:42

Za mene kao starog bezaninca i velikog zvezdasa sjajna vest

Reply
Czovac јан 27, 2016 at 02:24

Ova vest me je mnogo obradovala, ali se postavlja nekoliko pitanja!
Da li ce Bezanija forsirati Zvezdine igrace, i istrpeti ih, pa cak i po cenu rezultata!?
Naravno, ocekujem da je njihov glavni cilj opstanak u prvoj ligi srbije, a kao sekundarni razvijanje Zvezdinih ali i svojih igraca!
No, hoce li igrac koji odigra los mec, ili dva biti skonjen na klupu ili ce imati sansu da igra uprkos trenutnoj losoj formi?

Reply
dejo јан 26, 2016 at 17:40

Dobar potez uprave nase Crvene Zvezde ovo je ono sto je trebalo nasoj Crvenoj Zvezdi sada posto je uspostavljena saradnja Crvene Zvezde i Bezanije bi trebalo dovodit afrikance i ne samo njih u Bezanjiu nego i igrace koji porijeklom su Srbi iz Citavog Sveta da bi i jedni i drugi mogli igrat za prvi tim nase Crvene Zvezde

Reply
cvele јан 26, 2016 at 16:40

Svaka cast za ovaj potez uprave,na ovaj nacin igraci kao Ahcin,Zivkovic,Mijailovic i drugi iz omladinske skole mogu da se priviknu na seniorski fudbal,a u dogledno vreme kada stanemo na noge da dovodimo anonimne afrikance i da ih saljemo na pozajmnicu u Bezaniju kao sto to radi Rijeka.

Reply

Leave a Comment