Moja Crvena Zvezda
Регионална лигаРукомет

Пораз на старту СЕХА лиге

Црвена звезда : Нексе Нашице

Рукометаши Црвене звезде претрпели су пораз у премијерном мечу новоформиране регионалне СЕХА лиге. Бољи од наших рукометаша у бањичкој хали били су играчи екипе Нексе из Нашица.

Црвена звезда : Нексе  32:37 (18:18)

Пред свега 300 гледалаца виђена је лепа рукометна представа у којој су гости из Хрватске заслужено дошли до победе. Гости су боље отворили меч, и превасходно захваљујући одличном Ивану Слишковићу у 10. минуту имали три гола предности (3:6). У том моменту, тренер црвено-белих Игор Бутулија тражи тајм-аут, након којег наши рукометаши започињу са далеко бољом игром. Захваљујући Пушици, Шћепановићу, Вукасу и голману Јерају, црвено-бели у 17. минуту долазе до предности од 10:8. Нови преокрет је уследио у наредних 11 минута, када гости из Нашица поново стижу до три гола предности (15:18), али Звезда успева да за свега 120 секунди постигне три поготка и да на одмор оде са егалом 18:18.

Кључни тренутак сусрета догодио се почетком наставка сусрета, када су рукометаши Црвене звезде за 13 минута постигли свега три поготка, а са друге стране Нашичани су били много прецизнији и стигли до великих +5 (21:26). Све је било решено у 53. минуту када су гости имали и рекордних +7 (26:33). До краја сусрета, гости су рутински привели меч крају.

Црвена звезда: Јерај (16 одбрана), Иванишевић (2 одбране), Јокић 4, Живковић 1, Пушица 5, Надовеза 6 (2), Шћепановић 2, Пантелић 3, Шљиванчанин 1, Вукас 4, Суџум 4, Павић 2 (1), Милошевић, Чаваљуга, Иванчев.

Треба напоменути да је свакако срамотна посета у хали „Вождовац“ на Бањици обележила овај сусрет. И поред пораза наших љубимаца, виђен је одличан рукомет, који само може донети корист нашим младим играчима, а са друге стране у оваквим мечевима превагу може донети и хук са трибина.

Повезане вести

3 comments

Leon сеп 22, 2011 at 09:45

Nevezano za ovu utakmicu i poraz, nisam siguran kako će Zvezda da izgura ovu SEHA ligu, a da joj opet ekipa ne ostane u isto vrijeme istrošena za kup i prvenstvo, 10-ak igrača je ipak dovedeno…

Reply
Бранимир сеп 22, 2011 at 00:46

Хм, шта да кажем… Очекивао сам више од Звезде. Али, треба реално сагледати ствари. Дошло је много нових играча. Види се да нема уиграности. Имамо добра, брза и ефикасна крила (Јокић, Вукас, Павић), солидног голмана (Јерај), … Пивоти су заказали. Да ли могу боље? Оно што ме је највише изненадило је да је Игор лутао са средњим беком и организатором игре, гдје је пробао све варијанте, као на тренингу. Зна ли се ко је главни или се још увијек сви доказују. Бекови могу и морају много боље, постоји индивидуални квалитет, иако не видим „матадоре“ какве смо имали претходних година.
А највеће разочарење је одбрана. Катастрофа. Не постоји организација нити концепт одбране, бранимо се насумице. Играло се као у кошарци. За 60 минута постигнуто је 69 голова, од чега 37 у нашу мрежу. Два крила, од којих један од 30 година (Лалић) и други шврћо (Матеија) дали су 13 голова без промашеног шута, а спори али технички јак десни бек је дао 9 голова и промашио само један шут. Превише. Наши младићи били су спори и немоћни да их зауставе. Били су брзи у нападу, а спори у одбрани.
Сасвим је сигурно да ће играње у овој изузетно јакој лиги гдје је свака утакмица дерби, а играње у гостима вјероватан пораз на које наш домаћин рачуна, помоћи Звезди да се у јаким утакмицама боље уигра и тако оствари позицију фаворита у лиги Србије, поготово на гостујућим теренима. Вјерујем у Звездин квалитет и днадам се да ће се временом у селекцији играча прифилисати играчи који ће у одбрани и на бековским позицијама дати пресудан квалитет.

Reply
aikido сеп 21, 2011 at 23:46

gledao sam snimak danas…loše,loše…mahanje glavom..nema igre na vidiku….

Reply

Leave a Comment