Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Терзић отишао по Ле Талека, Звезда одустала од Моледа, активирани преговори са Бордоом око Јовановића

Генерални директор Црвене звезде, Звездан Терзић у дотакао се актуелних тема у прелазном року пред камером Sport Network-a. Најпре је истакао да поново постоје одређене шансе за трансфер Вукашина Јовановића у Бордо.

– Ја сам стопирао његов одлазак у Бордо из разлога што пре тога нисмо довели квалитетног штопера који може да замени Вукашина Јовановића. Значи сигурно га нећемо пустити пре него што доведемо квалитетно решење, а и кад доведемо квалитетног штопера, који је иначе био потребан и у случају останка Вукашина Јовановића, видећемо, зависи од понуде. Поново су активирани разговори са Бордоом. Ја сам обавио разговоре са Вукашином Јовановићем. Рекао сам му да су реално шансе да оде и да остане 50:50 одсто. Једини захтев је да он сачува мирну главу, да буде прави професионалац у оба случаја. Видећемо у наредним данима како се буде одвијала ситуација.

Терзић је напоменуо да је реализација трансфера Дамијана Ле Талека близу и да ће ускоро све бити познато.

– У овом моменту је већ близу. Путујем у Москву на коначне разговоре. Обавио сам разговор са тренером Миодрагом Божовићем и око Ле Талека и око потенцијалног штопера, тако да ћемо видети у наредним данима каква је ситуација.

Затим је обелоданио и разлог због кога се одустало од корпулентног бразилског штопера Родрига Моледа.

– Одустали смо од Моледа пре свега због велике паузе коју је он направио. Он је неспорно био топ играч и тип играча који треба Црвеној звезди, значи невероватно брз, физички моћан, агресиван… Долази из Интернасионала који је, као што знамо сви, пре три године играо финале Светског првенства против Барселоне, проглашаван за најбољег штопера Бразила, платио га је Металист из Харкова 5,5 милиона евра, међутим од новембра 2013. године, од кад се заратило у Украјини, он је ушао у један спор пред ФИФА-ом због неплаћања са Металистом. Није одиграо ниједну утакмицу више од две године. Мислим да би то била велика авантура, ослонити се на играча који се дуго није такмичио.

Терзић је подробно објаснио целу ситуацију око Луке Јовића и евентуалног трансфера у Бенфику, о чему су претходних дана брујали медији у Португалу.

– И то ћемо да видимо, с обзиром да је због лоше финансијске ситуације Црвена звезда продала пре годину-годину и по дана 70 процената економских права на Луку Јовића и аутоматски је ФК Аполон из Лимасола постао већински власник његових економских права и овлашћено лице које може да преговара. Ми се информишемо само из медија, тако да на то питање не могу да дам одговор, јер је Аполон преговарач са Бенфиком или са било ким. Видим да се појавила нека моја изјава коју су домаћи медији пренели из португалских, али никад нисам дао никакве изјаве португалским медијима где се помиње неких пет милиона. Просто нисмо овлашћени да преговарамо и нисмо укључени у те преговоре. Видећемо у наредних пар дана. Имамо једну омчу око врата, а то је да смо преузели обавезу која нам је наметнута из оправданих разлога приликом продаје тих економских права да Лука Јовић мора да игра сваку другу утакмицу по 45 минута. Ми нисмо испоштовали ту обавезу и на пролеће би Лука Јовић морао да одигра 12 утакмица бар по 45 минута да би испоштовали ту клаузулу из уговора, тако да постоји велика шанса да продамо и тих 30 одсто да не би улазили у неко плаћање пенала. Можда продамо и ових 30 одсто ако се Лука сложи да иде тамо где му буду рекли, да ли је то Бенфика, Порто или неки други клуб, не знам, али је то већ ствар неких разговора који треба да буду вођени у наредним данима. Управни одбор је донео одлуку да цифра за тих 30 одсто буде између 500.000 и 600.000 евра и на тај начин би заокружили износ од око два милиона евра колико је Црвена звезда укупно приходовала за Луку Јовића. С једне стране имамо Луку Јовића који јесенас није имао запажену минутажу какву смо сви очекивали. Имао је проблема и са килажом и тренажним процесом. С друге стране имамо и незадовољство код Луке због тако мале минутаже. Видећемо у наредним данима шта ће се дешавати са Луком Јовићем.

Још раније је најављен продужетак сарадње са Грофом Божовићем, а и Терзић је то потврдио.

– Обавили смо разговоре са тренером Божовићем. Близу смо договора и сигурно ћемо у неком кратком периоду који је испред нас са Миодрагом Божовићем продужити односно потписати нови уговор – истакао је Терзић.

Повезане вести

Leave a Comment