Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаЖенска кошаркаКошаркаНајновије

Црвено-беле дочекују Шумадију

Кошаркашице Црвене звезде у суботу од 19 часова дочекују крагујевачку Шумадију у дворани Баскет сити у оквиру 16. кола шампионата Србије.

Црвено-беле су у одличној форми и у серији од шест победа, па се очекује да продуже свој тријумфални низ и додатно учврсте другу позицију на табели. Екипа Драгана Вуковића у новој години већ има две победе, чиме се број тријумфа попео на 12 уз три пораза.

zkkcz_spartak_19012016_0025

Снежана Чолић, капитен Александра Катанић и Катарина Зец су у одличној форми. Њихов двоцифрен учинак умногоме је помогао екипи да упишу четири бода у претходна два кола, а на висини задатка биле су и Снежана Богићевић, Мина Ђорђевић, Милица Бојовић и Наташа Ковачевић, док се Ивана Катанић све више намеће, пружа сјајне игре у кадетској лиги и са Невеном Наумчев води екипу ка одбрани титуле у овој конкуренцији уз значајан допринос у првом тиму.

Катарина Зец је на 13 од 15 утакмица ове сезоне остварила двоцифрен учинак, па је први стрелац клуба у шампионату са просеком од 12,3 поена. Иза је Снежна Богићевић са 11,2, затим следи Александра Катанић са 10,3, па Мина Ђорђевић са 8,9 и Снежана Чолић са 8,8. Кошаркашице нашег најтрофејнијег клуба посебно су биле скакачки доминантне на минула два сусрета, јер су забележиле збирно 93 ухваћене лопте, чак 35 више својих од противница, уз велики број асистенција и украдених лопти. Снежана Чолић је сада водећи асистент екипе са 3,8 успешних додавања у просеку, а одмах је ту и Александра Катанић са 3,7, док је и њена сестра Ивана такође позната као одличан додавач. Поред Чолићеве, која је међу 10 најбољих у лиги, ту је и Јелена Ћирић, али у блокадама, јер има 1,1 рампу по утакмици. Одбрана се максимално “пегла“ и све делује изузетно обећавајуће уз мале падове у игри, својствене врло младим тимовима, какав управо има Звезда. Уз мало дораде у процентима шута за два и три поена, овај тим би могао да се озбиљно упусти у трку за титулом, али треба најпре доћи до плеј-офа са што боље позиције, а затим и максимално одиграти доигравање.

zkkcz_spartak_19012016_0036

У првом делу сезоне Звезда је савладала Шумадију у Крагујевцу резултатом 68:58. Крагујевчанке су у серији од четири пораза, због чега су тренутно на 10. месту са скором 5-10, а гостовање у Београду није добра прилика за прекид црне серије. Одласком најбоље играчице Александре Катић у бугарски Дунав, остала је велика празнина у екипи Шумадије, коју се труде да надокнаде њихове ударне игле Кристина Милошевић (10,8 поена, 4,6 скокова), Јелена Првуловић (10,6 поена, 4,5 асистенција, 4,3 скока) и Јелена Ћулафић (9,5 поена, 5,1 асистенција, 4,2 скока). Ту су и Марија Мршић, Мирјана Матовић и некадашња Звездина кошаркашица Марија Радовић. Све у свему једна солидна екипа, која може да направи проблем у случају да је противник не схвати озбиљно, а такав луксуз црвено-беле себи не смеју да допусте.

Домаћи терен је ове сезоне Звездина велика предност. Само је првопласирани Радивој Кораћ однео бодове из Баскет ситија, тако да се ни Шумадији не пише ништа добро, али се екипа из Крагујевца сигурно неће унапред предати, јер мора да јури опстанак у елити, па је због тога под додатним притиском.

                        ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ШУМАДИЈА

                        16. КОЛО ПРВЕНСТВА СРБИЈЕ

                          СУБОТА, 30. ЈАНУАР 2016.

            ХАЛА БАСКЕТ СИТИ – БЕОГРАД, 19:00 ЧАСОВА

Повезане вести

Leave a Comment