Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеПрипремеФудбал

Божовић: „Овај састав може још много боље и брже да игра!“

Миодраг Божовић је у разговору за „Спорт Нетворк“ причао о досадашњем току припрема и прелазном року.

„Имали смо среће са временом, није било кише, имали смо доста добра два терена на располагању. Две утакмице смо одиграли по изванредним теренима, могли смо да радимо са лоптом, што је мени увек важно у припремном периоду… Тако да могу да кажем да сам задовољан, поготово овом екипом, која је прошле године била стандардна и изнела највећи терет. Радују и победе, иако мислим да бар прве утакмице на припремама морате играти са још слабијим противницима, јер нисте спремни физички и увек постоји могућност да се неко потенцијално повреди. Боље је играти зато са ривалом који је и физички и технички инфериорнији, да би тако могли да спроведе све што хоћете. Нормално, касније играте са све јачим противницима“, истакао је Божовић а преноси „Мондо“.

Божовић каже да Звезда има још доста простора за напредак.

„Овај састав може још много боље да игра. Пре свега, још много брже, али проблем је само то што углавном терени у Србији то не дозвољавају. Можемо ми сад да играмо колико хоћемо брже, али кад се вратимо код нас у земљу неће бити такви терени и то ће бити проблем. Задовољан сам зато што је ту доста младих момака, довели смо практично пет омладинаца са собом. Они добијају шансу, добијају то искуство са мало физички јачим играчима од себе и мислим да ћемо покушати да што више њих форсирамо. Без обзира на све, то је концепција која мора да постоји и Звезда мора форсирати децу из своје школе. Има ту доста младих ‘играчића’, али да их не хвалим сад ја. Они су у врло осетљивом узрасту и боље их је терати да раде уместо их хвалити“.

Бабунски је стигао као прво појачање.

„Бабунски је играч који је био у Барселони Б. Млад је играч, који Звезду ништа не кошта. Једноставно, може се рећи да је то играч са којим покушавамо да погодимо ‘на слепо’, ако може тако да се каже. Ако нешто од њега буде – буде, ако не буде – немамо шта да изгубимо, већ само можемо да добијемо“.

Припреме нису прошле без повреда.

„Катаи ће бити спреман да тренира на Кипру. За Аџића морамо сачекати снимак. Има разних предвиђања, неко каже да је можда и тешка повреда, него да можда и није, али морамо сачекати снимак да бисмо били уверени 100 одсто. Надамо се да није страшно, али тренутна слика није добра“.

На крају, Божовић подвлачи црту.

„Знамо се дуже шест месеци, играчи су навикли једни на друге, доста добро се друже, доста је шале, доста се ради у добром расположењу и мислим да је и то један од услова да се направи добар резултат.“

Повезане вести

Leave a Comment