Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Кинзи: Играли смо нашу игру

Таренс Кинзи је у великој победи Црвене звезде над Локомотивом пружио најбољу партију од доласка у клуб.

Прекаљени кошаркаш је први пут остварио двоцифрен учинак у црвено-белом дресу, а његови поени у серији са полудистанце имали су изузетну важност одржавање високе предности и трећу узастопну победу у ТОП 16 фази Евролиге. Кинзи је за 28 минута нанизао 19 поена, четири асистенције, три скока и украдену лопту (шут за два поена 7/11, слободна бацања 5/6) и уз Милера и Цирбеса био део велике тројке која је водила тим ка новом успеху.

– Добро смо играли тимски, били веома агресивни, зауставили њихов шут за три поена и убацили много поена из контри. Атмосфера је била сјајна, као и увек. Ипак, није било лако стићи до победе. Раније смо  много губили у последњој деоници. Били смо свесни да Локомотива у својим редовима има одличне играче. Малколм Дилејни је способан да убаци 20 поена за пет минута, али смо имали концентрацију током читавог сусрета и играли нашу игру.

DSC_0038

Звезда је овом победом стигла до скора 3-2 у групи Е, колико имају Ефес и Локомотива. Турски клуб је други због победе у Истанбулу, док екипа Дејана Радоњића има бољи међусобни скор од Локомотиве и тренутно је на трећој позицији. Испод су Уникаха, Панатинаикос и Цедевита са учинком од по две победе и три пораза, на зачељу је Дарушафака са свих пет пораза, док Фенербахче има свих пет тријумфа.

Повезане вести

Leave a Comment