Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Лазић: Велика победа, навијачи су нам дали ветар у леђа

Капитен Црвене звезде, Бранко Лазић, био је видно задовољан трећом узастопном победом у ТОП 16 фази, а другом на домаћем терену.

– Велика победа, успели смо да савладамо Локомотиву после пораза у дербију. Имали смо контролу током читавог меча. У неким тренуцима можда је скок заказао, али најбитније је да смо задржали континуитет у одбрани и нападу и да смо успели да искористимо лагане поене.

Борбени бек је рано ушао у проблем са фауловима. Судије нису имале слуха за његову чврсту игру, тако да је имао мању минутажу него иначе.

– Дангубић и ја смо брзо зарадили по две-три личне грешке. То је био проблем када смо касније улазили у игру, али добро, успели смо као тим да све то исконтролишемо и добијемо меч.

Црвено-бели ове сезоне неупоредиво боље играју против знатно јачих ривала у Евролиги, него против аутсајдера у АБА лиги.

– У дербију игра није била на нивоу. Показали смо то сада већом енергијом, навијачи су нам подршком дали ветар у леђа. То смо успели да искористимо, направимо добре потезе на терену и славимо на крају.

Шампион Србије је тренутно на позицији која води међу осам најбољих у Европи, али Лазић и саиграчи су чврсто на земљи.

– Не размишљам сада о ТОП 8 и проласку даље. Нагласак је на Јадранској лиги и Купу који долази. Ако се буде отворио простор за пролазак даље сигурно ћемо покушати да га искористимо – закључио је капитен Црвене звезде

Повезане вести

Leave a Comment