Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеОсталоЏудо

Милица Николић сребрна на Европском опену у Софији

Милица Николић (до 48 кг) репрезентативка Србије и узданица ЏК Црвена звезда освојила је вицешампионско звање на првом овогодишњем међународном такмичењу, на Европском опену у Софији. Николићева је одличним резултатом у Бугарској (актуелна шампионка Европе до 23 године) потврдила да је у самом врху међународне џудо сцене.

На путу до победничког постоља остварила је три победе. У мечу којим је отворила учешће на Европском опену у Софији, са Анастасијом Павленко (Русија) била је неприкосновена. Вазари, а затим и ипон за победу у дуелу са такмичарком Русије само су најавили одличан резултат. Победнички низ наставила је европска шампионка Милица Николић и у дуелу са Румунком Моником Унгуреану (јуко). У полуфиналу нашла је решење и за одличну Израелку Минскер Ноа (вазари). У финалном мечу са Рускињом Маријом Персидскајом пресудиле су нијансе. Милица Николић из Софије се враћа са сребрном медаљом.

Борбу за злато сам сасвим сигурно требала боље да одрадим, али следећи пут ја побеђујем. Ипак не могу да будем незадовољна оствареним. Сребро у одличној конкуренцији заиста врхунских такмичарки је одличан резултат -истакла је Милица Николић.

Да је успех у Софији од великог значаја, најбоље говори чињеница да је сребром освојила и вредних 60 бодова на путу за Рио де Жанеиро.

Свесна сам шта значе овакви резултати у олимпијској години. Ипак ја не сабирам бодове, фокусирана сам на свако такмичење и на врхунски резултат. Све остало долази само по себи – истакла је Милица Николић.

Повезане вести

Leave a Comment