Moja Crvena Zvezda
ВажноВатерполоНајновијеРегионална лига

Ватерполисти славили у Новом Саду, бриљирао Краљ!

Ватерполисти Црвене звезде савладали су Војводину, у Новом Саду, 10:9 (3:2, 3:2, 3:4, 1:1), у оквиру 12.кола А1 Триглав Регионалне ватерполо лиге. Најефикаснији је био Срђан Аксентијевић са 4 гола.

Иако је Црвена звезда неправдено и драстично кажњена пред сам меч од стране Регионалне лиге због меча у Крагујевцу, и у Новом Саду су наступили Филип Кљајевић, Срђан Аксентијевић и Драган Драшковић.

Војводина је боље отворила утакмицу и повела 2:0. Од тог момента играчи Риста Маљковића су доста боље заиграли, искористили предност на центарској позицији и до краја прве четвртине дошли до преокрета головима Драшковића и Аксентијевића, који је два пута матирао Виторовића. У другој четвртини, Војводина је успевала да се одржи у игри и два пута изједначи, али је Звезда преко Пековића и Поповића дошла до два гола предности, са том разликом је и отишла на одмор, (6:4).

Црвено-бели су имали неколико прилика из контре да се још више одлепе и практично реше меч у првом полувремену, али нису успевали да постигну гол. Оба голмана су имала по 6 одбрана за полувреме, али је Војводини проблем представљало рано искључење Тубића због три фаула. Звезда је имала стопостотну реализацију са играчем више, 3/3.

Војводина је и друго полувеме отворила боље и одмах стигла до новог изједначења преко Бразилца Тенебома и Гвоздановића. Звезда преко веома расположеног Аксентијевића стиже до 7:6, из класичне контре, а Војводина одмах преко Марчете до 7:7. Ћатовић је лепим голом са велике удаљености донео Новосађанима прву предност након прве четвртине, али је Звезда преко Драшковића и Рацкова дошла до 8:9. У последњој секунди Звезда је постигла гол који није признат због истека времена.

И у последњој четвртини први гол постиже Војводина, стиже до петог изједначења, и боље отвара последњу деоницу меча. Краљ је био одличан, забележио двоцифрени број одбрана, али су његови саиграчи доста грешили у нападу. Искусни Пековић је са играчем више донео ново вођство Звезди, што ће се испоставити као одлучујуће, а Војводина остала и без Марића, који је зарадио треће искључење. Обострано искључење су зарадили Гвоздановић и Аксентијевић, затим и Кљајевић, а војводина је имала три напада до краја меча да дође до изједначења, али је сјајни Краљ у два наврата сјајно реаговао и донео победу Црвеној звезди.

_BTS1252

ВОЈВОДИНА – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 9:10 (2:3, 2:3, 4:3, 1:1)

Нови Сад. Базен „Слана бара“. Гледалаца: 100. Судије: Влашић и Матијевић (Хрватска). Играч више: Војводина 8(1), Црвена звезда 9(1). Петерци: Војводина 3(8), Црвена звезда 5(12)

ВОЈВОДИНА: Виторовић (одбране 7/17), Марић, Тубић 1, Поробић, Тененбом 1, Прекогачић 1, Гвоздановић 2, Ћатовић 3, Тркуља, Шулц, Поповић, Марчета 1, Филиповић, Петковић.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Краљ (одбране 15/24), Танкосић, Поповић 1, Јанковић, Кљајевић, Рацков 1, Аксентијевић 4, Андрејевић, Илић, Бакић, Драшковић 2, Пековић 2, Тодоровски, Јовић.

Повезане вести

Leave a Comment