Moja Crvena Zvezda
ВажноВатерполоКлупска дешавањаНајновијеРегионална лига

Виктор Јеленић: Неће се играти са нама!

Црвена звезда је јуче у Новом Саду забележила и другу победу, али ће чланови такмичарске комисије Триглав Регионалне лиге, вероватно, поново узети Звезди бодове.

„Видовите“ судије из Хрватске су у 17 часова у Новом Саду закључили да се утакмица неће играти, потписали записник, иако је она била на програму од 17.30.

Након тријумфа у Крагујевцу, Црвена звезда је драстично и неправедно кажњена, нажалост, поново се очекује исти сценарио. Члан 2, подчлан 2.5 статута Триглав Регионалне ватерполо лиге каже да „ако клуб ОДУСТАНЕ од одигравања утакмице казниће се одузимањем 6 бодова и 5.000 евра, као и покретањем дициплинског поступка против одговорног лица„. Црвена звезда није одустала од утакмице у Крагујевцу, а Раднички није имао жалбе на тим Звезде. ЛЕН и Ватерполо савез Србије су лиценцирали Филипа Кљајевића, Срђана Аксентијевића и Драгана Драшковића.

Виктор Јеленић, председник ВК Црвена звезда, изјавио је да неће допустити Хрватим да се играју и довео у питање корист од учествовања у Регионалној лиги.

„Могу да нам одузимају колико хоће бодова и да нас новчано кажњавају, али ми смо све радили по прописима. Уосталом, какву корист имамо од регионалне лиге, када све финансирају клубови и нема проходност за европска такмичења. Нећемо дозволити Хрватима да се играју са нама, јер много тога нису испоштовали.“

Остаје нам да се запитамо, да ли ватерполо „регионална лига“ има смисла? Осим трошкова клубова, без бенефита.

Ускоро се очекује и саопштење клуба.

Повезане вести

Leave a Comment