Moja Crvena Zvezda
ВажноВатерполоКлупска дешавањаНајновијеРегионална лигаСаопштења

Саопштење Ватерполо клуба Црвена звезда

Ватерполо клуб Црвена звезда се огласио саопштењем за јавност, поводом неправедне и драстичне казне Триглав Регионалне лиге. Саопштење вам преносимо у целости.

“ Поштовани,

БВК Црвена звезда овим путем жели да упозна домаћу и спортску јавност са новонасталом ситуацијом, поводом кажњавања клуба од стране УО Триглав Регионалне лиге, као би се ставила тачка на неке спекулације.

БВК Црвена звезда је уредно пријавила и регистровала играче: Филипа Кљајевића, Драгана Драшковића и Срђана Аксентијевића, а све то извршено је по правилнику кровне организације ЛЕН и ВС Србије. БВК Црвена зведа кажњена је по правилнику о ОБАВЕЗИ НАСТУПА, Пропозиција ТРВЛ, члан 2, а по тачки 2.5, која каже:

У случају одустајања екипе с поједине утакмице, клуб ће се казнити одузимањем 6(шест) бодова и новчаном казном од 5.000 евра, а против клуба и одговорне особе биће покренут дисциплински поступак.

Екипа БВК Црвена звезда се уредно појавила пред утакмицу у Крагујевцу, али на Техничком састанку који је био одржан сат времена пре почетка утакмице, судијски пар из Црне Горе, по усменом налогу Повереништва за такмичење из Сплита, није хтео да суди поменуту утакмицу. Иста је уредно одиграна са судијским паром из Србије, и Црвена звезда је добила утакмицу резултатом 8:5.

Што се тиче утакмице између Војводине и Црвене звезде у Новом Саду, која је требала да се игра по распореду 31.01.2016. године са почетком у 17.30 часова, дужни смо да обавестимо јавност, да је судијски пар из Хрватске на техничком састанку пред утакмицу направио и потписао записник у 17.00 часова, са назнаком да утакмица није одиграна. Питамо се, јесу ли судије из Хрватске видовите и имају ли способност предвиђања будућности, јер нам није јасно како су пола сата пре почетка утакмице знали да она није одиграна.

Утакмица између Војводине и Црвене звезде, уредно је почела на време, у 17.30 часова, али смо били приморани да ангажујемо судијски пар из Србије, јер су арбитри из Хрватске брзином светлости, а по телефонској консултацији са Повереништвом за такмичење и нама непознатом особом, у 17.00 часова, што значи пола сата пре званичног почетка исте, напустили базен у непознатом правцу.

Утакмица је завршена тесном победом Црвене звезде 10:9, а ВК Војводина, као и ВК Раднички у првој утакмици, није имао примедбе на састав Црвене звезде.

Надамо се да ће господа из УО Триглав Регионалне лиге, од које БВК Црвена звезда није добила ни евро и која нема никакав такмичарски значај, јер нема проходности ка Лиги шампиона и Лиги Европе, поштовати Правилнике које су сами написали, као и Правилнике ЛЕН и ВС Србије, што су у обавези.

Напомињемо да БВК Црвена звезда плаћа сама све трошкове, учествовања у ТРИГЛАВ РЕГИОНАЛНОЈ ВАТЕРПОЛО ЛИГИ и нејасно нам је како је једна јака фирма, у овом случају ТРИГЛАВ ОСИГУРАЊЕ, спонзор лиге, да БВК Црвена звезда нема од спонзорства ништа, а притом је у обавези да их рекламира.

Ко ту добија новац?!

01.02.2016, Београд

БВК Црвена звезда“

Повезане вести

3 comments

Pagucab феб 5, 2016 at 19:07

Pomenuta liga je oformljena da bi se popravio kvalitet vaterpolo i da bi bilo više zanimljivih vaterpolo utakmica. Neko će sada reći: ko još gleda vaterpolo, ali podsetiću vas da ga je gledalo od 11 – 16.000 gledalaca u januaru, a toliko gledalaca više ne dolazi ni na fudbalske utakmice. Podstiću vas da je košarkaška ABA liga bila samo ideja da se poveća kvalitet košarke i nije imala neki značaj u Evropskim takmičenjima, a sada je jedna od jačih liga u Evropi. Mene zanima koji je razlog imao gospodin Viktor Jelenić da insistira da na obe sporne utakmice igraju tri igrača koja, po pravilima TVL, nisu imala pravo učešća i o čemu su on i klub blagovremeno obavešteni. Da li je to želja da se izvrši pritisak na rukovodstvo TVL da BVK Crvena Zvezda ima povlašćen položaj u odnosu na druge klubove zato što je osvajala Ligu šampiona ili je želja da je srpski klubovi napuste i igraju samo domaću ligu?

Reply
rogybe феб 1, 2016 at 16:43

Bas tako kakva svrha igrati ligu koja nema nikakav znacaj u Evropi

Reply
Darko Valjevo феб 1, 2016 at 11:24

Sve je to o.k.ako je istina,ali ko je od vas uopste prihvatio da igra pod tim uslovima.Tu ne mislim samo na Zvezdu vec i na ostala tri nasa tima.U cemu je poenta takmicenja kad nema ni para,ni prohodnosti u Ligu sampiona?!

Reply

Leave a Comment