Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеТрансфериФудбал

Промовисан Едсон Силва

У понедељак, 01. фебруара, Црвена звезда је добила и треће појачање. У питању је бразилски штопер Едсон Да Силва.

Едсон је представљен у Медија центру стадиона „Рајко Митић“, а представио га је пословни директора Црвене звезде, Стефан Пантовић.

– У одсуству спортског директора који је тренутно са екипом на припремама, мени је припало задовољство да представим наше ново појачање. У питању је Едсон Жозе Да Силва који је рођен 09. маја 1986. године. Играо је у клубовима као што су Ботафаго, Форталеза, као и за славни Сао Паоло, за који је одиграо 110 утакмица. Висок је 187 центиметара, левоног је и одликује га изразита снага, одлична скок игра као и игра после прекида, што је сегмент који нам је недостајао током јесење полусезоне. Проглашен је за најбољег бразилског дефанзивца од стране бразилских новинара. Уговор је на две године, и од њега се пуно очекује. Већ сутра ће напустити Београд, и придружити се осталим првотимцима на Кипру како би се што пре уклопио у систем и био у могућности да нам помогне у походу на зацртане циљеве – рекао је Стефан Пантовић.

Ново Звездино појачање изабрало је дрес са бројем „5“.

– Први пут сам у Београду, утисци су јако добри. Сви су љубазни према мени, и јако ми је драго што сам овде. Свестан сам одговорности коју сам добио самим доласком у Звезду, као и статусом. Одавно сам желео да играм за неки европски клуб. Мислим да сам за то способан, и упознат сам са нивоом европског фудбала. Зато се и надам да ће се Звезда пласирати у европска такмичења. Трудићу се да испуним очекивања свих људи. Имао сам слику о томе колико је велики клуб Црвена звезда, због тога сам и био радостан што сам добио позив. Надам се да ћу помоћи клубу да осваја трофеје – рекао је Едсон, који је током каријере имао прилику да игра са многим познатим фудбалерима.

– Најбољи играч са којим сам играо је Кака, о њему имам одлично мишљење и дан данас смо у контакту. Не могу да оценим ко је најбољи нападач против којег сам играо, критеријуми су разнолики, али сигуран сам да ме и овде чека озбиљан посао и да ћу играти против добрих нападача.

Едсон Да Силва верује да ће имати помоћ да се уклопи у нову средину, пре свега од стране фудбалера који говоре његов језик.

– Комуникација међу играчима је јако важна, и она ствара тим. Драго ми је што има играча који говоре мој језик, поготово у овом почетном периоду када ми је помоћ неопходна због адаптације. Очекујем да ћу имати добру комуникацију са свим играчима – рекао је Едсон, који ће током боравка у Београду имати и подршку своје породице.

– Породица ми је све на свету. Ожењен сам, имам сина од шест година, а супруга ми је у другом стању, у петом месецу трудноће. Чим се вратимо са припрема, очекујем да ће цела породица да ми се придружи у Београду јер ми они дају највећу подршку.

На крају, ново Звездино појачање упитано је и за Рамба Петковића.

– Пећи? Никада га нисам упознао, нисам играо против њега, али ми је велика част што сам дошао у Црвену звезду и због њега. Он је велика звезда у Бразилу! – рекао је Едсон.

Повезане вести

3 comments

dejo феб 2, 2016 at 21:32

Dobro nam dosao u nasu Crvenu Zvezdu Edsonu pa da se sa tobom nizu samo uspesi

Reply
Nikola \'89. феб 1, 2016 at 19:15

Ja mislio uprava će povući peticu, ako me razumete… XD

Reply
kastiljo феб 1, 2016 at 17:52

Ne razumem logiku da se dovede stoper sporac…?! Treba decku dati sansu,ni Vidic ne moze bas da se pohvali nekom brzinom,ali zar nije bila prica dovescemo stopera samo ako nadjemo nekog sa izrazenim brzinskim sposobnostima,jer poznato je kako nas je Borac oduvao na Marakani i kako smo generalno primali golove,jer imamo spore stopere…Onaj Moledo je bio cini mi se idealno resenje s obzirom da je slobodan igrac a bas je karakteristika koje nam trebaju.

Reply

Leave a Comment