Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеПрипремеРукомет

Звезди треће место на Гужвином меморијалу

Рукометаши Црвене звезде савладали су ОРК Металац резултатом 28:27 (14:13) у мечу за треће место на петом меморијалном турниру “Никола Јевремовић Гужва“ у Ваљеву.

Црвено-бели су наступили у комбинованом саставу. Шансу су добили најмлађи првотимци, који су уз искусније десно крило и узданицу црвено-белих ове сезоне Уроша Радосављевића током већег дела сусрета имали вођство.

Lazar NikolicЗвезда је на полувреме отишла са минималном предношћу. У наставку се разиграо поменути Радосављевић, али су и Ваљевци показали да имају добру екипу. Њихов трио Бељић-Милинковић-Пантић оставио је одличан утисак, па се ушло у неизвесну завршницу у којој су црвено-бели до тријумфа стигли головима 17-годишњег Димитрија Столића из седмерца и две године старијег Лазара Николића.

Управо је Лазар Николић био најефикаснији у победничком тиму са шест погодака, док је Урош Радосављевић пет пута погађао мрежу. Одлично је бранио Немања Јанкетић, који је на крају сакупио 17 успешних интервенција и један заустављен седмерац. У екипи ОРК Металца по седам голова постигли су Стефан Бељић и Андрија Пантић, док је Дејан Милинковић забележио шест погодака.

ОРК МЕТАЛАЦЦРВЕНА ЗВЕЗДА 27:28 (13:14)

Ваљево – Хала Спортова. Гледалаца: 100. Судије: Бојан Јевремовић и Вукашин Радосављевић (Ваљево). Седмерци: ОРК Металац 3(2), Црвена звезда 2(2). Искључења: ОРК Металац 8 минута, Црвена звезда -.

ОРК МЕТАЛАЦ: Ћаћић 1, Бељић 7, Д. Милинковић 6 (2), Обућина, Н. Милинковић 2, Крстић, Јевремовић 2, Пејић 1, Антонијевић, Ђерић (4 одбране), Пантић 7, Селаковић, Анђелић, Симеуновић (8 одбрана), Јовановић, Жарковић 1.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Јанкетић (17 одбрана, седмерац), Јовановић 1, Радосављевић 5, Гачевић, Столић 3 (1), Антељ, Милосављевић 4 (1), Чоловић (2 одбране), Николић 6, Кљајић 1, Настић 4, Леовац 4, Златановић.

У финалу је Металопластика убедљиво славила против Партизана резултатом 23:16 (11:9) и по трећи пут освојила престижни турнир. На крају су додељена и признања најбољим актерима меморијала. За најбољег играча проглашен је Радован Остојић, средњи бек Металопластике, најбољи стрелац био је Дејан Милинковић из ОРК Металца са 14 голова, док је најбољи голман Дарко Арсић из Металопластике. Награђен је и најмлађи играч турнира, 15-годишњи Алекса Жарковић, члан ОРК Металца.

Повезане вести

Leave a Comment