Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаЖенска кошаркаКошаркаНајновије

Црвено-беле у Нишу за наставак победничке серије

Кошаркашице Црвене звезде већ у четвртак ће одиграти утакмицу 17. кола првенства Србије на гостовању против Студента у Нишу. Меч се игра у хали Основне школе “Душко Радовић“ са почетком од 18 часова и 30 минута.

Наш најтрофејнији клуб је у великој серији од седам победа и не намерава ту да се заустави, већ би да продужи тријумфални низ. Бројним успесима екипа се учврстила на другој позицији са скором 13-3 и тренутно има три победе више од првих пратилаца Краљева и Вршца, док је на врху и даље непоражени Радивој Кораћ.

У 2016. години екипа Драгана Вуковића зна само за победе од преко 20 разлике. На претходној утакмици против Шумадије, капитен тима Александра Катанић, пружила је одличну партију. Поред 17 поена имала је чак осам украдених лопти уз шест скокова. Од почетка године пружа партије на свом прошлосезонском нивоу о чему сведочи и податак да је једина у тиму на сва три меча имала двоцифрен учинак, тако да је са 42 поена лидер екипе ако рачунамо само ову календарску годину. Закључак је јасан – Александра се спрема за поход на сам врх са Звездом, а ко у то не верује, тај не познаје величину нашег најтрофејнијег клуба, некадашњег првака Европе.

Снежана Чолић је преузела улогу првог асистента екипе и све чешће својим прецизним проигравањима ствара разлику у корист тима уз наглашене одбрамбене способности, јер је специјалиста и за украдене лопте, а уме и да испоручи велики број поена ако је потребно. Наташа Ковачевић улази у шутерску форму. Шумадији је убацила три тројке из четири покушаја и уз константну Снежану Богићевић, која је најбољи тројкаш тима са 42,5 одсто успешности представљаће велику снагу клуба када дођу одлучујући мечеви. Катарина Зец има висок проценат шута за два поена, игра најбољу сениорску сезону у каријери и први је стрелац екипе са просеком од 12 поена по мечу, док је велики напредак у игри Милице Бојовић више него уочљив, тако да се и она заједно са све бољом Јеленом Ћирић припрема за наредне обрачуне под кошем са центрима браниоца титуле Кораћа и осталим незгодним петицама.

Посебан шмек екипи дају моћне кадеткиње, које не знају за пораз у свом узрасту ове сезоне. Мина Ђорђевић је већ другу сезону велика узданица и првог и кадетског тима, а Ивана Катанић и Невена Наумчев доминирају у кадетској лиги и све чешће се истичу у сениорској конкуренцији. Маријана Зукановић, Нина Тешић и Тамара Чубра су такође у успону форме и труде се да и у сениорској конкуренцији добију што више прилика, као и годину старије Ђурђина Ђокић и Дајана Лукић.

zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz12234964_1031610140233215_1177357114712320492_n

Екипа Студента налази се на самој средини табеле са учинком од по осам победа и пораза. У великом су налету и серији од пет победа у којој су рушили врло јаке екипе – Спартак (69:50), Новосадску ЖКА (73:56), Шумадију (57:47), Војводину (80:66) и Вршац (77:76). То је један озбиљан састав у коме се издваја искусни трилинг Тања Ћиров (17,9 поена, 8,9 скокова, 3,2 асистенције, 2,7 украдених лопти) – Милена Вукићевић (16,3 поена, 8,1 скок, 1,3 блокаде) – и знатно млађа Емилија Стојановић (11,9 поена, 3,9 скокова, 3,1 асистенција, 2,7 украдених лопти). Остале максимално помажу попут Маје Живковић, Јоване Јеремић, Данијеле Димитријевић, Владане Вујисић, Софије Стошић и Анамарије Стојчић. У првом делу сезоне Звезда је лако изашла на крај са Студентом (75:47), али тада за њих нису играле Тања Ћиров (34) и Милена Вукићевић (35), сјајне кошаркашице са огромним искуством. То је сада један потпуно другачији и знатно јачи тим, који руши фаворите редом и крчи себи пут ка што бољој позицији на табели.

Победа у Вршцу довољно говори о снази Студента, а тек је импресиван учинак Милене Вукићевић са тог меча од 28 поена, 20 скокова и пет асистенција, Тање Ћиров од 19 поена, осам скокова, шест асистенција и Емилије Стојановић од 18 поена уз изузетно висок проценат шута за два поена овог моћног трилинга и доминацију у скоку, па су на крају до победе стигле и поред тога што су имале 14 индексних поена мање. Све то је више него довољна опомена за црвено-бели тим, који ће пут до победе наћи ако смањи учинак фантастичне тројке, која је у изврсној форми. Сусрет у Нишу донеће одговор на питање која ће екипа продужити своју серију победа, а ми се надамо да ће то бити наш најтрофејнији клуб.

                       СТУДЕНТ – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА

                       17. КОЛО ПРВЕНСТВА СРБИЈЕ

                        ЧЕТВРТАК, 4. ФЕБРУАР 2016.

          ОШ “ДУШКО РАДОВИЋ“ – НИШ, 18:30 ЧАСОВА

Повезане вести

Leave a Comment