Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Кошаркаши отпутовали у Истанбул, Радоњић: „Ако уђу у свој ритам, онда су врло опасна екипа“

Кошаркаши Црвене звезде Телеком отпутовали су у среду у Истанбул у комплетном саставу на дуел са Дарушафаком. Због вируса и високе температуре, наступ Квинсија Милера под знаком питања.

Кошаркаши Црвене звезде Телеком отпутовали су у среду у раним јутарњим часовима у Истанбул, где их у четвртак очекује меч 6.кола ТОП 16 фазе Евролиге.

Црвено-бели су у Турску кренули у комплетном саставу, пошто је након додатних прегледа на дан пута, и Квинси Милер добио дозволу лекара да крене пут Истанбула, након јаког вируса због кога није играо меч 22.кола АБА лиге против МЗТ-а.

Црвено-бели су у серији од 3 победе (Панатинаикос, Уникаха и Локомотива), и у добром распололожењу чекају меч, против доброг турског тима, који ће у четвртак увече, имати додатни мотив, да забележи прву победу у ТОП 16 фази, након неколико тесних пораза.

Тренер Дејан Радоњић очекује тежак меч у Истанбулу:

„Дарушафака тренутно има скор који сигурно не показује реалан квалитет те екипе, јер ако само делимично проанализирамо имена која се налазе у њиховом саставу, лако долазимо до закључка да је у питању изузетно квалитетан тим, са великим искуством, и то евролигашким. Јасно је да ћемо морати да одиграмо врло квалитетно, ако желимо да будемо конкурентни у том мечу. Дарушафака је у ТОП 16 фази готово све мечеве изгубила малом разликом или на једну лопту, у домаћем шампионату у последњем колу, показали су сав свој квалитет, као и да подижу форму. Екипа су која има Гордона, Прелџића, Слотера, Вилбекина, Харангодија, Арслана, Ердена, Бјелицу…Алдемира који је стигао директно из НБА и појачао их почетком сезоне. Морамо да одиграмо јако добро, са чврстом одбраном и паметним нападом, како би спречили екипу Дарушафаке да наметне свој ритам и контролише утакмицу. Ако уђу у свој ритам, онда су врло опасна екипа на терену, јер имају несумњив квалитет и велико искуство“.

Квинси Милер се већ неколико дана бори са вирусом и температуром, а његово одсуство са овакве утакмице представљало би огроман хендикеп за црвено-беле. Према мишљењу тренера црвено-белих ситуација са крилним играчем Црвене звезде је неизвесна, што се тиче наступа у Истанбулу:

„Квинси је под високом температуром већ два дана. У уторак није тренирао, у среду пре поласка на пут је био код лекара. Ситуација је таква да ћемо тек пред меч знати да ли, и колико можемо да рачунамо на њега. Наши лекари чине, и учиниће све да га оспособе за предстојећи меч, али тренутно немамо дефинитивну прогнозу“, рекао је тренер Црвене звезде.

Екипа је допутовала у Турску, а вечерњи тренинг одрадиће у 19 часова, још један лакши тренинг предвиђен је за четвртак у преподневним часовима.

Меч се игра у четвртак у „Фолксваген Арени“ од 20.20 часова. Одмах по завршетку утакмице првим јутарњим летом у петак, екипа се враћа у Београд, утакмица 23.кола АБА лиге са Игокеом у Лакташима, на програму је у недељу од 17 часова.

Повезане вести

1 comment

czczczczczcz феб 4, 2016 at 17:44

dragane malo se bolje informisi,utakmica se igra u 19:30h

Reply

Leave a Comment