Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Луковић: Поред титуле и искорака у Европи, желео бих и да завршим каријеру у Звезди

Црвено-бели су у среду на Кипру имали слободан дан, а капитен Александар Луковић је поред вожње бициклом искористио део слободног времена за разговор са медијима и пред камером Sport Network-a изнео и своје дугорочне планове у каријери.

– Овде је стварно прелепо, има свашта да се види. Искористили смо лепо и корисно. Фантастични су услови за припреме почев од смештаја па до терена, тако да имамо све услове да се припремимо како треба. Имамо тих пет утакмица где ћемо јурити форму да што спремнији дочекамо утакмицу са Лучанима.

Екипа се појачала тројицом интернационалаца. Нови чланови црвено-белих су Давид Бабунски Дамијен ле Талек и Едсон Силва, који управо игра на Луковићевој позицији у тиму.

– Увек је добро имати здраву конкуренцију. То је прави пут. Екипа мора да се ојача и то је сасвим нормално. Наравно, свима нам је циљ да освојимо титулу, а на лето пробамо да направимо нешто више у Европи.

Талентовани штопер црвено-белих, Вукашин Јовановић, остао је у Београду, јер су у току преговори о његовом преласку у Зенит. Некадашњи репрезентативац Србије подржава свог млађег саиграча било да остане у клубу или оде у редове екипе из санкт петербурга за коју је и капитен Звезде годинама наступао.

– Не знам још увек ништа. Он је још увек у Београду, тако да неких детаљнијих новости не знам ни ја. У сваком случају, отишао или се вратио ја му желим све најбоље. Фантастичан је момак и одличан играч. Буде ли отишао тамо где се прича сигурно неће погрешити, а неће погрешити ни ако остане овде. Шта год одлучи ја му желим све најбоље.

Луковић очекује да ће у пролећном делу сезоне бити максимално спреман, јер летос након дуге паузе није прошао припреме са екипом.

– Ове припреме су ми јако битне због повреде коју сам имао, јер када сам изашао из те рехабилитације одмах сам почео да играм. Много боље се сада физички осећам. Могу да кажем да сам се тек пре неких 15 дана осећао добро, без икаквих проблема, болова у ногама, што је нормално с обзиром на тежину повреде. За сада све иде како треба. Циљ ми је да одрадим припреме што боље могу и да уђем спремнији у првенство. Сигурно да могу боље. Увек сам самокритичан. Био сам без тих одрађених припрема. Можда сам мало и пожурио са враћањем, јер генерално повреда носи неку паузу од годину дана, али мислио сам да могу да помогнем тиму. Знам да могу боље и очекујем да после ових припрема и пријатељских утакмица будем онај прави.

Александар има јасан план и високе амбиције са нашим најтрофејнијим клубом до краја своје играчке каријере.

– Жеља ми је да завршим каријеру овде, ове године да освојимо титулу, а следеће да пробамо поново да освојимо титулу и направимо неки искорак у Европи. То су ми неке две жеље и волео бих да тако заокружим каријеру – истакао је Луковић.

Повезане вести

1 comment

dejo феб 5, 2016 at 12:00

Jos jednom si dokazao da si pravi kapiten u nasem FK Crvena Zvezda Lukovicu ,mislim da cete ti Lukovicu i Edson bit odlican tandem na mjestu stopera nase Crvene Zvezde ,dobro je to sto ces da zavrsis karijeru Lukovicu u nasu Crvenu Zvezdu moj predlog ti je kad zavrsis karijeru da pomognes nasoj Crvenoj Zvezdi tako sto ces da preuzmes neku od generacija nase Crvene Zvezde iz omladinske skole nase Crvene Zvezde ,mogao bi popricat sa Mladenovicem u vezi toga da ti kad zavrsis karijeru preuzmes neko od godista iz omladinske skole nase Crvene Zvezde vjerujem da bi i u tome bio uspjesan i dobio bi ti i nasa Crvena Zvezda Lukovicu pravi kapitenu nase Crvene Zvezde

Reply

Leave a Comment