Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеРукомет

Црвено-бели за викенд на турниру у Врбасу

Рукометаши Црвене звезде интензивно се припремају за наставак сезоне, па ће после турнира у Ваљеву и припремних мечева у Вршцу предстојећег викенда учествовати и на 4. меморијалном турниру “Драго Јововић“ у Врбасу.

Екипа Ненада Перуничића је заузела треће место на 5. меморијалном турниру “Никола Јевремовић Гужва“ у Ваљеву победом против ОРК Металца (28:27), затим савладала и Б тим Вардара резултатом 35:25 у пријатељском сусрету у Вршцу, а сада је очекују још две озбиљне провере, све у циљу достизања најбоље могуће форме уочи наставка Супер лиге Србије и одбране прве позиције из јесењег дела сезоне.

Турнир у Врбасу игра се у знак сећања на Драга Јововића, некадашњег капитена олимпијске репрезентације Југославије, прослављеног играча Црвенке и једног од најбољих рукометаша пониклих у Врбасу. Јововић је на Олимпијским играма у Москви 1980. године постигао 18 голова за Југославију, годину раније освојио и злато на Медитеранским играма, а данас дворана у Врбасу и овај турнир носе његово име и презиме.

zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzturnirdragojovovic

Турнир “Драго Јововић“ одржаће се ове године од 6. до 7. фебруара у организацији Општине Врбас, Међуопштинског рукометног савеза Врбас и Рукометног клуба Врбас. Први освајач била је Војводина 2013. године, затим је 2014. трофеј освојио Врбас, а 2015. године пехар је однела екипа Спартак Војпута из Суботице.

Ове године ће се за трофеј борити Црвена звезда, Црвенка, Југовић из Каћа и домаћа екипа Врбаса. У суботу 6. фебруара први ће на терен изаћи рукометаши Југовића и Црвенке. По завршетку овог меча на програму је свечано отварање, а од 20 часова снаге ће одмерити Врбас и Црвена звезда. Поражени тимови ће у недељу од 16 часова и 30 минута одиграти меч за треће место, затим је на програму утакмица пионира Врбаса и Црвенке, а финале ће почети у 19 часова. По завршетку сусрета биће уприличено проглашење победника и свечано затварање турнира.

Улаз ће бити слободан за све мечеве, тако да је то и најбоља позивница за све љубитеље рукомета да својим присуством употпуне овај значајан спортски догађај у Врбасу, који се сада већ традиционално одржава сваке године.

Повезане вести

Leave a Comment