Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Радоњић: Проблеми са личним грешкама су нас терали на друга решења у нападу

Поново се Звезди није дало да стигне до победе у Истанбулу, као и на почетку ТОП 16 фазе против Ефеса или прошле сезоне у првој фази против Галатасараја. Кобни порази на гостовањима против турских екипа навијачима тешко падају, последњи и због чињенице што противник до овог меча није имао победу у ТОП 16 фази, а волшебно је тројком у финишу стигао до пресудних поена, иако је првак Србије имао меч у шаци.

При погледу на статистику јасно се види да су превагу екипи Дарушафаке донела слободна бацања, извели су их чак 19 више од Црвене звезде, а уз то су водећи играчи гостију Милер и Цирбес већ средином треће четвртине зарадили четврту личну грешку и на крају су били далеко од својих овосезонских просека у најелитнијем европском клупском такмичењу.

Дејан Радоњић, тренер београдског клуба, након меча је јасно видео узроке пораза.

– Пре овог меча смо знали да ће Дарушафака пружити максимум за победу. Нисмо били добри у првом делу утакмице као што сам очекивао, али смо у другом делу били много бољи, посебно у одбрани. Имали смо проблеме са личним грешкама, па смо морали да проналазимо друга решења у нападу. На крају, они су били много бољи, а ми смо у последња два минута поклонили два скока у нападу, промашили два слободна бацања и шут за продужетак. Те ситуације су биле кључне за нас – истакао је Радоњић након утакмице.

Права је штета што Звезда није успела да извуче победе на гостовањима против Ефеса и Дарушафаке, јер би већ сада имала скор 5-1 и једном ногом би била међу осам најбољих. Ипак, и овако је са скором 3-3 ситуација повољна по питању наставка такмичења, јер Звезди у наставку такмичења на ноге у Београд долазе Цедевита, Ефес, Панатинаикос и Дарушафака, а у последњем колу гостује Цедевити у Загребу, где ће сигурно пружити максимум уколико је тријумф буде делио од четвртфинала.

Екипа је показала да може готово сваку утакмицу да добије и такав приступ је апсолутно на месту. Црвено-бели су нас навикли да тежим путем иду до успеха и зато сигурно неће дозволити да им овај пораз пољуља самопоуздање, јер су много пута прошли кроз сличне ствари и зато главу горе Звездо!

Повезане вести

3 comments

sve se namesta za kl феб 5, 2016 at 11:59

to vam se zove kladionica ljudi nije za djabe bila na dusfa 1.6 kvota znaci znali su nesto sto mi nismo a na nas 2.3 i videlo se zbog cega namestili pustili da pobedi domacin neko ulozio i to je to a cedevitu igramo posle tu ce mo da ih dobijemo

Reply
Црни Грга из Мокрога Луга феб 5, 2016 at 11:34

Невероватно је да тренерски незналица Радоњић увек после изгубљене утакмице „зна“ шта није ваљало и „зна“ како је требало играти?!
СТРАШНО!
Незналица узме тајм-аут и више од пола прећути, јер не зна шта да каже играчима и то сви виде. Али каква корист кад га Човић држи у Звезди.
Постало је смешно говорити о тренерској незналици Радоњићу који је мноштво утакмица изгубио, јер није никад није знао у право време да узме тајм-аут, а нити је знао у право време да изврши измене играча.
Не вреди говорити о Радоњићу, не вреди, јер човек не зна да води Звезду.

Reply
dejo феб 5, 2016 at 10:58

Nemoj da se izvukujes nista Radonjicu kad su oni odigrali svi losu utakmicu protiv tima Darusafake koji je prije ovog meca imao skor 5 poraza i nijednu pobjedu drugo ovom timu naseg KK Crvena Zvezda fali plejmeker posto onaj Micic nije za nasu Crvenu Zvezdu vec je tu trebao da se dovede crnac a ne da se saradjuje sa Miskom Raznatovicem i dovede Micic koji ne zna nista uzasan je goreg pleja nije imala nas KK Crvena Zvezda jos nesto zasto niste Radonjicu trazili od Covica da dovede crnca plejmejkera to bi puno bolje resenje bilo i Jovic da ima bolju konkurenciju na svojoj poziciji pleja jos nesto zasto nije doveden Keselj u nas KK Crvena Zvezda i umjesto loseg Stimca mogao je da se dovede bolji centar da bude zdrava konkurencija na petici sa Cirbesom bez ovoga svega nema puta nasem KK Crvena Zvezda puta dalje da ide jedino da protivnici odigraju bez ruku i nogu

Reply

Leave a Comment