Moja Crvena Zvezda
ВажноВатерполоЕвропска такмичењаНајновије

Пораз црвено-белих на старту Евролиге

Ватерполисткиње Црвене звезде поражене су у првом колу групе Б прелиминарне фазе Евролиге у Будимпешти од Ујпешта резултатом 6:22 (0:7, 2:5, 2:4, 2:6).

Имајући у виду велику разлику у квалитету и чињеницу да је противник играо у својој земљи, која је недавно постала и првак Европе, а том тиму Ујпешт је дао седам ватерполисткиња које су стигле до злата у Београду, пораз је био очекиван. Екипа Милоша Брадића је осим прве деонице, чак и солидно одиграла, посебно другу и трећу четвртину, тако да ће овај меч бити још једно велико искуство за шампионке Србије.

Одличну партију пружила је Тијана Јаковљевић, која је била најефикаснија у редовима Црвене звезде са четири поготка, а по једном су се у стрелце уписале Јована Дујовић и Израелка Шунит Струго, појачање нашег тима у најелитнијем европском клупском такмичењу. Најефикаснија на утакмици била је Рита Кестељи са шест голова, а у тиму Ујпешта или УВШЕ-а, како гласи пуни назив мађарске екипе са скраћеницама, пратиле су је Хана Киштелеки са четири, као и Дора Антал, Илдико Тот и Дора Чабаи са по три поготка.

УЈПЕШТ – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 22:6 (7:0, 5:2, 4:2, 6:2)

УЈПЕШТ: Гангл, Куна, Антал 3, Киштелеки 4, Сич, Кестељи 6, Херцка, Кевешди 2, Тот 3, Чабаи 3, Киш 1, Такач, Арањи.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Александровић, Миловановић, Пантовић, Ћоровић, Струго 1, Дујовић 1, Лука, Јосифовић, Рудић, Дамњановић, Ивковић, Јаковљевић 4, Лазић.

Следећи меч у групи Б црвено-беле играју сутра од 20 часова против Сентеша, још једне врло квалитетне мађарске екипе.

Повезане вести

Leave a Comment