Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеПрипремеФудбал

Анђелковић: Конкуренција и треба да буде јака

Душан Анђелковић је један од најискуснијих играча у Црвеној звезди и други у актуелном саставу по броју одиграних утакмица. Сакупио их је 94, по чему је само капитен Александар Луковић испред њега са 103 одиграна сусрета. Својевремено је био и понајбољи у екипи, када се Звезда борила са Ренџерсом за пласман у Лигу шампиона, а на овим припремама истиче да је све беспрекорно што се тиче услова, како временских, тако и оних за тренинг.

– До сада је све било у најбољем реду. Услови су фантастични као и време. Терен је у одличном стању и припремамо се за прве утакмице у другој фази припрема. Играћемо по 90 минута. Презадовољни смо условима и радом екипе, поготово атмосфером у тиму.

Душан подржава и свог саиграча Луиса Ибањеза са којим дели позицију у тиму и нема проблем да га похвали због одличних партија, иако је у предности у односу на њега за место у стартној постави по левој страни.

– Иба је један од најбољих играча, стварно игра одлично. Што се мене тиче радим доста добро. Форма се полако подиже из тренинга у тренинг. Конкуренција и треба да буде јака, а сада је много јака на свакој позицији, тако и на мојој. Иба игра одлично, надам се да ће играти све боље и да ћемо све више подизати форму на овим припремама.

Слободно време свако настоји да искористи на свој начин.

– Искрено, сви имају различито. Ја волим да се мало више наспавам, попијем једну-две кафе уз ово лепо време и поглед са терасе доле на море. Уживам у кафи, после смо имали ручак у један, затим соба, мало одмора, припреме за тренинг и тако.

У екипи нема подела, Звезду краси сјајна атмосфера током читаве сезоне.

– Сви се ми ту дружимо, има нас преко 20, атмосфера је фантастична са Стојановићем, Рендулићем, Луковићем, Кахриманом… Са њима највише времена проводим, али се дружимо сви заједно.

Црвено-бели ће у суботу имати чак две провере, најпре од 12 часова по српском времену против трећепласиране екипе литванског првенства Атлантиса, а затим од 16 часова против Волгара из Астрихана, руског тима, која држи четврто место у другом рангу такмичења и бори се за пласман у Премијер лигу.

– У питању је екипа из друге лиге, која доста добро стоји на табели и друг ми игра тамо, Петровић, који ми је био саиграч у Ростову, чули смо се, тек су им почеле припреме, јер им касније почиње првенство, али сигурно се ради о доброј екипи. Физички су добро припремљени као и свака руска екипа. Надамо се повољном резултату – истакао је Звездин леви бек.

Повезане вести

1 comment

ivan феб 6, 2016 at 10:30

Samo ti nemoj igrati.

Reply

Leave a Comment