Moja Crvena Zvezda
ВажноВатерполоЕвропска такмичењаНајновије

Црвено-беле трећим поразом завршиле такмичење у Евролиги

Ватерполисткиње Црвене звезде поразом су завршиле такмичење у групи Б Евролиге за ову сезону. Спартак из Волгограда је био убедљив против црвено-белих и на крају је славио резултатом 21:4 (5:1, 6:0, 5:2, 5:1).

Екипа Милоша Брадића је повела голом Тијане Јаковљевић из петерца, али је противник након тога направио велику серију која је потрајала све до првих минута треће деонице. Звезда је у првом периоду још два пута погодила пречку, а у другом је била далеко од гола, јер је састав Алексеја Панфилија добром одбраном онемогућио црвено-бели тим да дође до изгледне позиције за шут. За то време су мрежу решетале Дијана Антонова, Ана Грињева и Ксенија Иванчишина, па је Спартак почетком треће четвртине водио са великих 13:1.

Рускињама је требао што убедљивији тријумф, јер чекају пораз Сентеша против Ујпешта за пролаз у четвртфинале. Трећи период игре био је и најбољи Звездин на утакмици. Израелка Шунит Струго је лепим ударцем у десни угао са нешто веће удаљености смањила на 2:13, Вања Лазић је имала неколико успешних интервенција, Ивана Ћоровић је погодила пречку, да би након поготка Гарипове узвратила Драгана Ивковић, која је пребацила чувара мреже Спартака и ефектно затресла мрежу смањивши на 3:14. До краја треће четвртине састав из Волгограда је преко незаустављиве Грињеве и Чурзине, која се уписала у стрелце, успео да стекне предност од 16:3.

Звезда је у последњој деоници још једном успела да затресе мрежу. Учинила је то поново Драгана Ивковић, која је са дистанце још једном на атрактиван начин погодила мрежу. Рускиње су имале на уму да још неким голом украсе високу победу, па су Иванчишина, Котова и Грињева до краја погађале мрежу.

Најефикаснија у тиму Црвене звезде била је Драгана Ивковић са два постигнута гола, док су се по једном у стрелце уписале Тијана Јаковљевић и Шунит Струго. У екипи Спартака бриљирала је Ана Грињева са седам погодака, док су по пет пута мрежу затресле Дијана Антонова и Ксенија Иванчишина. Резултати у Будимпешти су реалност нашег женског ватерпола, јер се тимови из Мађарске и Русије налазе у групи земаља које су у овом тренутку далеко испред и требаће још много рада и труда како би им се наше ватерполисткиње у будућности приближиле.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – СПАРТАК ВОЛГОГРАД 4:21 (1:5, 0:6, 2:5, 1:5)

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Александровић, Миловановић, Пантовић, Ћоровић, Шунит Струго 1, Дујовић, Лука, Јосифовић, Рудић, Дамњановић, Ивковић 2, Јаковљевић 1, Лазић. Тренер: Милош Брадић.

СПАРТАК ВОЛГОГРАД: Верхогљадова, Антонова 5, Гарипова 1, Поделшћикова, Котова 2, Харгина, Богданова, Тучина, Чурзина 1, Глухова, Иванчишина 5, Грињева 7, Литовченко. Тренер: Алексеј Панфили.

Црвено-беле су такмичење у групи Б завршиле са сва три пораза, без бодова и гол разликом 16:62. За Звезду су у другом евролигашком наступу играле: Емилија Александровић, Јована Миловановић, Јована Пантовић, Ивана Ћоровић, Шунит Струго (три гола), Јована Дујовић (1), Лара Лука, Нина Јосифовић, Теодора Рудић, Исидора Дамњановић, Драгана Ивковић (6), Тијана Јаковљевић (6) и Вања Лазић.

Повезане вести

Leave a Comment