Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеПрипремеРукомет

Кљајић погодио за финале у Врбасу

Рукометаши Црвене звезде у суботу су савладали Врбас резултатом 30:29 (17:10) на четвртом меморијалном турниру “Драго Јововић“ и данас од 19 часова бориће се за трофеј у Врбасу са Југовићем из Каћа.

Улаз у хали Центра за физичку културу “Драго Јововић“ у Врбасу био је слободан, па се на трибинама окупило око 700 гледалаца, што је за наше услове на утакмици ревијалног типа сасвим солидна бројка. Ниједна екипа није створила осетнију разлику у првих 20 минута, а затим је уследио велики налет Врбаса и серија од 8:1 којом су стекли велику предност од 17:10 до полувремена.

Састав из Београда себи не сме да допушта овакве падове у игри, па макар то било и на припремним сусретима, јер се нешто слично десило и на турниру у Ваљеву против Партизана. Ипак, у наставку је тим Ненада Перуничића заиграо у складу са реномеом клуба и позицијом коју је стекао у првом делу сезоне. За само девет минута Црвена звезда је анулирала заостатак и изједначила на 18:18, али се састав из Врбаса врло храбро носио са гостима из Београда и поново дошао до осетније предности.

Седам минута пре краја Врбас је имао +4 (28:24) и финале у шаци, али је црвено-бели тим по ко зна који пут ове сезоне показао да има челичне нерве и способност да у најбитнијим моментима извуче повољан резултат. Домаћин је почео да греши, а Звездаши су успели да изједначе за врло кратко време на 28:28, да би у неизвесном финишу, појачање из Црвенке, талентовани Алекса Кљајић, постао меч-винер поготком за победу на три секунде пре краја.

Млади Кљајић је био и најефикаснији у победничком тиму, као и уопште на утакмици са осам погодака, а пратили су га Младен Шотић и Урош Радосављевић, који су се по пет пута уписали у стрелце. У првом полуфиналу Југовић је славио против Црвенке резултатом 25:19.

ВРБАС – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 29:30 (17:10)

Врбас – Хала Центра за физичку културу “Драго Јововић“. Гледалаца: 700. Судије: Владимир Кнежић (Врбас) и Марко Пешић (Црвенка). Седмерци: Врбас 2 (1), Црвена звезда 4 (4). Искључења: Врбас 4, Црвена звезда 4 минута.

ВРБАС: Скубан, Перовић, Шајин 1, Самарџић 2, Бечејац, Босанчић 3, Грозданић 6 (1), Јуракић, Војичић 2, Ранисављевић 2, Комненић 7, Ђукић, Мар. Килибарда 2, Ми. Килибарда, Милутиновић 4, Мат. Килибарда.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Јанкетић, Шотић 5, Бојичић 1, Радосављевић 5 (1), Драгутиновић, Гачевић 2, Столић, Чоловић, Настић, Д. Златановић, Тодоровић 2, Николић 2, Милосављевић, Мандић 2, Бабић, Кљајић 8 (3), Димитрић 2, Леовац 1, Л. Златановић.

Данас од 16 часова и 30 минута на програму је меч за треће место између Црвенке и Врбаса, затим ће на терен изаћи пионирски састави ова два клуба, док финале између Црвене звезде и Југовића почиње у 19 часова.

Повезане вести

Leave a Comment