Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновијеРегионална лига

Кошаркаши убедљиви у Лакташима

Кошаркаши Црвене звезде Телеком тријумфовали су на гостовању против екипе Игокее резултатом 74:54 (19:7, 16:23, 23:14, 16:10) и тако се реванширали за пораз у првом делу такмичења

Изабраници Дејана Радоњића уписали су нови тријумф у 23. колу АБА лиге Ј.т.д савладавши у Лакташима екипу Игокее резултатом 74:54 (19:7, 16:23, 23:14, 16:10). Пред 3500 гледалаца у спортској дворани „Лакташи”, најбољи у победничком тиму били су Симоновић са 17 поена и Милер са 14 поена. У пораженој екипи, по 11 поена имали су Шибалић и Букер.

Кинзи, Милер, Дангубић, Јовић и Цирбес отворили су меч у Републици Српској.После стартног вођства Игокее, црвено-бели су одличном одбраном успели да наметну свој ритам и у потпуности контролишу меч. Без решења у нападу домаћина и само пет поена за 9 минута игре, а са друге стране српски шампион је наставио са добром игром на обе стране терена и убрзо стекао двоцифрену предност 17:5. После првих 10 минута игре било је 19:7 за госте.

У прва четири минута наставка кошаркаши Звезде су успевали да одрже двоцфирену предност, да би потом уследио велики пад у игри, што су домаћи кошаркаши максимално искористили и уз добар проценат шута у том периоду дошли на само посед заостатка, за нови минут одмора тренера Радоњића. Одлично је тим из Републике Српске бранио рекет дозволивши прве поене Маику Цирбесу тек на истеку полувремена. До краја није било превише узбуђења, па је регионални шампион на велики одмор отишао са 35:30. Марко Симоновић је био најефикаснији са 11 поена.

Летећи старт актуелног шампиона који је поново подигао агресивност у одбрани, а у нападу уз помоћ Милера који је везао 10 поена у трећој деоници, направио серију 20:7, за до тада максималних 55:37. Након тајмаута тренера Бајића, домаћи тим се консолидовао и пред последњу деоницу успео да смањи заостатак на минус 14, 58:44.

Незадовољан како су ствари изгледале на паркету, рани тајмаут после поена Милошевића затражио је тренер Радоњић. Испоставило се као прави потез гостујућег стратега, јер су црвено-бели додали гас и новом серијом привели меч мирно крају. Марко Симоновић је био изузетно расположен у шуту споља и погађао у најбитнијим тренуцима за свој тим. 17. тријумф српски шампион у регионалном такмичењу забележио је резултатом 74:54.

КК Црвена звезда Телеком : Кинзи 5, Ребић 2, Дангубић 6, Лазић 10, Мицић, Тејић, Симоновић 17(5/8 за три), Гудурић 5, Јовић 6+7ск+7ас, Милер 14, Цирбес 9, Штимац.

НаставакТоп 16 фазе Евролиге за кошаркаше Црвене звезде Телеком је већ у четвртак од 20х, када у халу Пионир стиже загребачка Цедевита.

Повезане вести

15 comments

Zemunac1976 феб 9, 2016 at 12:52

Na Srpskom se tako pise…a vidi se po pisanju tvom ko vise zna..zato bolji pssssst

Reply
Zemunac1976 феб 8, 2016 at 20:50

Ja pisem na maternjem jeziku,jeziku Srba a ti?

Reply
ivan феб 8, 2016 at 23:52

Pogresno si je napisao. Nauci gramatiku. 🙂 pozz

Reply
Zemunac1976 феб 8, 2016 at 11:54

Za razliku od tebe Ivane nisam derpe…tako da produzi dalje…a sa kosarkom veze nemas ko i vecina ovde

Reply
Nikox феб 7, 2016 at 23:47

Rebić zaslužuju šansu ali ne pravimo još uvjek Džordana od njega,nama treba jedan plej,stranac TOP klase,kome će Jović ili Micić da budu zamene a jedan od njih dvojice bi morao napolje,hvali nam centar koji ce zameniti Štimca i koji ce biti zamena Cirbesu i hvali nam jedan dobar bek-suter,svi pricaju o Tejicu ,meni se decko ni malo ne dopada dao bih ga odma i to u „Jedinstvo Putevi“ ako bi ga i oni uzeli,neko kaze nas najbolji napadač Gudura,on nije loš u odbranu ali u najbolji napadač??Jos mu nisam prezalio 0/7 za 3 protiv patlidzana ,a i inače nije neki šuter izvan linije 6,75 ,po meni mnogo bolji na njegovoj poziciji je mali Dangubić i RADONJA NAUČI SIMONA DA NE NAVALJUJE KAO BIK,ON ČIM UBODE JEDNU TROJKU ON KAO SIVONJA NAVALI I SAMO ŠUTIRA,NOĆAS GA JE SLUŽIO ŠUT ALI ZATO 5 UTAKMICA PRIJE OVE A PRETPOSTAVLJAM DA CE SAD I 5 POSLE DA POGADJA JEDNU OD DESET …

Reply
pera феб 8, 2016 at 17:16

Druže očigledno nisi shvatio poentu onog o čemu sam pisao. Klub i tim su ovi igrači koji su tu bar dve sezone a ne oni koji prodju kroz klub za jednu sezonu. Snaga i nivo igre je na igračima koji su tu duži period. Što se Gudure tiče izostavio sam samo dve reči,domaći igrači, jer ispred njega stavljam jedino Milera i Cirbesa.Valjda imam pravo da kažem ko mi se najviše svidja i još nešto podržavaću sve dok nose dres Zvezde. Hteo sam samo da ukažem na princip da se svima mora dati jednaka šansa ali takodje i stoji da se igra ne može napraviti sa 12 igrača i da se mora forsirati njih 7 – 8 da bi se pravio rezultat. Jučerašnja utakmica je bila prilika da se da satisvakcija ovim mladim lavovima od kojih očekujem da igraju na nivou koji je potreban ali ako ne igraju oni to i ne mogu pokazati.

Reply
Zemunac1976 феб 7, 2016 at 22:25

Jovic zamalo tripldabl a njemu on najslabija karika hahahahaha koji dunster sunce ti…predji na balet

Reply
Nikox феб 8, 2016 at 10:31

Dzabe mu tripl dabl,kad treba da pogodi bitne poene kao mala maca sutira!

Reply
ivan феб 8, 2016 at 18:51

Ne pise se tako “tripldabl“. Nauci da pises.

Reply
krvavi zvezdas-DE феб 7, 2016 at 22:22

Najslabija karika u nasem timu su plejmejkeri jovic i micic…to je preslabo

Reply
Zemunac1976 феб 7, 2016 at 21:12

Ivane batali kosarku,predji na bocanje..kakvi sve likovi se javljaju

Reply
ivan феб 8, 2016 at 10:34

presao bih ja na tebe vrlo rado.

Reply
ivan феб 7, 2016 at 20:42

Tuzno je sto Rebicu mesto u timu zauzima onaj muceni invalid Micic.

Reply
pera феб 7, 2016 at 22:52

Tužno je i što Radonjić sve posmatra kao trening za Evro ligu pa ne pusta ni Rebića, ni Tejića a i Simaniću ne daje minute. Sećam se perioda iz prošlosti kad su neki Djordjevići odlazili iz Zvezde i onda bili glavni igrači u Partizanu i Reprezentaciji. Apetiti nekih ljudi da budemo što bolje plasirani u Evro ligi u kojoj ni pod razno ne možemo osvojiti titulu na uštrb minuta tih mladih igrača koji će u Zvezdi igrati naredne tri četiri ili više godina i stvaranje lošeg osećaja da su zapostavljeni nije u interesu kluba. Rebić i Tejić su danas imali priliku da odigraju u drugom poluvremenu druge minute ne završna tri kad je sve rešeno. Da pokažu da su igrači na koje se računa a ne nosači peškira. Sreća je što je u ekipi drugarski odnos i što svako od njih podržava ove mlade ljude. Čak i najbolji napadač u timu Gudura nema dovoljan broj minuta. Radonjić kao pinter u bure gura Micića koji bi trebao da se izbori za svoje minute jer danas nije imao ideje kako da dotura lopte. I još nešto svim igračima treba zabraniti da telefoniraju kad će loptu dati Cirbesu. Štimac veoma slab pa je logika da šansu treba dati u ovakvim utakmicama i Nastiću da proba da pokaže koliko može trenutno. Petica čiji je zadatak da gura lopte u koš od metar dva od koša ne sme da ima prosek od svake treće lopte sprovedene u koš. Odbrana je posebna priča gde je prespor u zagradjivanju pa se stiče utisak da nema skoka. Mišljenja sam da princip ničije mesto nije zagarantovano vađi samo za pomenute mlade igrače a treba da važi za sve u klubu koji vrvi od talenta.

Reply
ivan феб 8, 2016 at 10:36

Slazem se na komentaru skroz. Radonjic je nama najslabija tacka to je sigurno.

Reply

Leave a Comment