Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеРукомет

Звезди трофеј у Врбасу

Рукометаши Црвене звезде освојили су четврти меморијални турнир “Драго Јововић“ у Врбасу тријумфом у финалу против Југовића из Каћа резултатом 34:31 (17:13).

Није било лако доћи до трофеја у првом учешћу на престижном турниру, али су црвено-бели у томе успели и тако се придружили Војводини, Врбасу и Спартак Војпуту, који су у три претходна издања стизали до пехара.

Југовић је боље отворио сусрет и стигао до предности од 3:0. Имали су Каћани вођство током већег дела првог полувремена, али је тим Ненада Перуничића успео да поравна на 7:7 у 17. минуту. Од тада је све ишло на Звездину воденицу, па је до полувремена остварена залиха од четири гола предности (17:13).

Сигурном игром београдски црвено-бели контролисали су игру и резултат у наставку, водили од три до четири разлике, имали и знатно више искључења од ривала, али их то није спречило да освоје трофеј и направе одличну увертиру за наставак шампионата Србије.

zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzNajbolji-strelac-Mladen-Sotic-15

Младен Шотић је пружио сјајну партију само два дана од свог рођендана. Постигао је 10 погодака против Југовића, све из игре, и на крају понео ласкаву титулу најбољег стрелца турнира са укупно 15 голова на турниру. Пратио га је Ненад Мандић, који се седам пута уписао у стрелце, док су по пет пута били прецизни Дејан Бабић, Дарко Тодоровић и Алекса Кљајић. У екипи Југовића се истакао Страхиња Травар, који је са 12 погодака био први стрелац финала, док су Никола Врговић и Немања Белош по пет пута успели да се упишу у стрелце. У мечу за треће место Црвенка је савладала Врбас након бољег извођења седмераца резултатом 27:25.

Поред најбољег стрелца Шотића, награђени су и Немања Белош из Југовића, који је проглашен за најбољег играча турнира, док је Марко Јуракић из Врбаса најбољи голман четвртог меморијала “Драго Јововић“. Црвено-белима је трофеј уручио Митар Јововић, син легендарног рукометаша.

zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz1

ЈУГОВИЋ – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 31:34 (13:17)

Врбас – Хала центра за физичку културу “Драго Јововић“. Гледалаца: 650. Судије: Милинко Алимпић и Здравко Црњански (Бачка Паланка). Седмерци: Југовић 7 (5), Црвена звезда 4 (3). Искључења: Југовић 8, Црвена звезда 14 минута.

ЈУГОВИЋ: Селеш 1, Жикић, Врговић 5 (2), Лисица 2, Стејин 1, Гроздић, Андрић, А. Куртеш 4, Кочић, Вуковљак, Милосављев, Матић, Белош 5, Травар 12 (3), Н. Куртеш 1.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Јанкетић, Шотић 10, Бојичић 2, Гачевић, Столић, Чоловић, Милосављевић, Настић, Д. Златановић, Тодоровић 5 (1), Николић, Мандић 7, Бабић 5, Кљајић 5 (2), Димитрић, Леовац, Л. Златановић.

Црвено-бели ће прву такмичарску утакмицу у 2016. години одиграти у недељу 14. фебруара у дворани “Шумице“, када ће у оквиру 13. кола Супер лиге Србије дочекати нишки Железничар од 18 часова.

Повезане вести

Leave a Comment