Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Доналд и Ле Талек, тандем за велика дела

Дуго се наговештавало да би летошње појачање Црвене звезде, Мичел Доналд, и Дамијен Ле Талек, могли поново да се нађу заједно на терену. Холандски и француски интернационалци заједно су наступали у руској Мордовији, а од ове зиме поново играју у истом дресу. Овога пута, црвено-белом.

У суботу су против литванског Атлантаса Доналд и Ле Талек, заједно са Марком Грујићем, чинили централни део везног реда. Забележена је победа након преокрета, а како је све то изгледало из перспективе дебитанта, Дамијена Ле Талека?

За мене је то био тежак почетак. Мислим да сам у другом полувремену био бољи него у првом, требало ми је мало времена да се „снађем“, ипак је то била моја прва утакмица. Помогло ми је то што сам играо са Мичелом, и за мене је лако да играм поред њега. Остале саиграче не познајем, али следи нам још утакмица и верујем да ће ми бити све лакше – уверен је Ле Талек, нова Звездина „четворка“.

О свом новом-старом саиграчу, речи хвале имао је и Мичел Доналд.

Дамијен и ја смо другови, и након што је дошао, нисмо много причали о спортским стварима. Причали смо мало о Звезди, мало о његовом периоду који је провео у Мордовији откад сам ја отишао. После утакмице смо причали о самој утакмици, али углавном разговарамо о стварима које нису уско везане за фудбал. Дамијен је веома искрена особа, када му се нешто не свиђа, он то каже, када му се свиђа, такође каже. Веома је директан, и то је разлог што смо пријатељи, а не само то што смо играли заједно. Када имате Грујића и Ле Талека у тиму, лако је играти. Истина је, сада могу играти више напред. Када Груја оде напред, ја останем мало иза, и обрнуто. Мислим да ћемо се јако лепо слагати и на терену – каже Мичел Доналд, али сматра да утакмица против Атлантиса није била довољно добра.

Нисмо одиграли баш добру утакмицу. Додуше, истина је да смо је доживели као јачи тренинг, било нам је важно да се нико не повреди, али нисмо успели да будемо доминантни током целе утакмице. Нисмо били довољно агресивни, изгубили смо доста лопти. Имали смо и добрих момената, и у тим тренуцима када смо играли добро, Груја је постигао два гола. Победили смо, на крају, али можемо много боље – уверен је Доналд.

zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzimage

У табору црвено-белих преовладава мишљење да је Дамијен Ле Талек квалитетан играч. То је изјавио и тренер, Миодраг Божовић, а то говоре и његови саиграчи.

То је лепо чути, али мислим да саиграчи нису још видели ни делић онога што могу. Одиграли смо само једну утакмицу, мислим да ћу тек показати шта умем. Нисам још увек потпуно ни спреман, али мислим да ћу бити за седам до десет дана – уверен је Ле Талек.

Замолили смо Ле Талека да упореди своје обавезе на терену у Мордовији, са оним са којима се, за сада, сусрео у Звезди.

За мене је ово другачије, до сада сам играо у тиму који игра много дефанзивније. У Звезди се осећа победнички менталитет, Звезда игра офанзивно, везала је и много победа, то је такође нешто на шта ћу се навићи временом. Мени се допада такав стил игре, и допада ми се моја улога. Волим да пошаљем добар пас напред. За играча на мојој позицији је најбитније да се уклопи са штоперима, и мислим да имамо довољно времена за то. Када су играчи квалитетни, потребно је и мање времена за уигравање. Мислим да ми неће бити потребно много утакмица. Чекају нас још две или три пробе на припремама, мислим да је то сасвим довољно – објашњава Ле Талек.

Незаобилазно питање за обојицу фудбалера било је о притиску, односно колико тешко им пада обавеза да се увек побеђује.

Не осећам никакав притисак. Знам колико вредим, знам да играм фудбал, и спреман сам то да покажем. Биће ми потребно још само мало времена да упознам екипу и будем потпуно физички спреман – реалан је Ле Талек.

Мичел Доналд је дуже у Црвеној звезди.

Обојица смо дошли из екипа које играју под притиском. Дамијен је играо за Борусију, ја за Ајакс. Откада сам дошао у Звезду, само смо побеђивали, тако да сам се увек осећао добро. Имамо квалитетан тим и волимо да побеђујемо. Схватио сам да у Звезди увек мора да се иде на победу, и тога се сви фудбалери придржавају. То важи чак и за ове пријатељске утакмице, али верујте, много више агресивности и жеље показујемо на званичним мечевима. И тек ћемо показати – нема дилему Доналд.

Повезане вести

Leave a Comment