Moja Crvena Zvezda
FeaturedВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Ел Мундо Депортиво: Звезда, Локомотива, Химки и Бајерн у борби за два евролигашка места!

Сасвим сигурно Реал Мадрид, Барселона, Фенербахче, Ефес, Олимпијакос, Панатинаикос, ЦСКА, Жалгирис, Армани, Лаборал Кућа, Макаби, врло вероватно Дарушафака. На преостала четири места у новој Евролиги рачунају и победник Еврокупа и један тим који ће доћи из квалификација, а према писању шпанског Ел Мундо Депортива, и две од четири екипе које су ушле у најужи круг – Црвена звезда Телеком, Локомотива Кубан, Химки и Бајерн из Минхена!

Ово би практично значило да су челници новог, револуционарног такмичења, одлучили да одустану од првобитног плана, да неке од лига добију место, у првом реду – ВТБ, АБА и првенство Немачке. Уместо тога, ишло би се на договор директно са клубовима, а према незваничним информацијама које доносе Шпанци, у конкуренцији за два места су преостале две екипе.

Догуш група, као један од спонзора такмичења, практично је донела место, можда и А лиценцу, Дарушафаки и на тај начин изазвала негодовање љубитеља кошарке широм света. Уколико би две од четири наведене екипе добиле место у елити, то би значило да тамо неће бити клубова који су били стандардни, неки од њих и врло успешни претходних година, пре свега, Уникахе, Албе, Уникса…

Остаје нам да сачекамо расплет, који је очигледно близу. Надамо се и да ће бити повољан по наш клуб, који се надао А лиценци, па месту које би донела борба за титулу регионалног шампиона, а сада и директном учешћу, без обзира на исход АБА лиге.

Од поменута четири клуба, Бајерн је поражен и елиминисан из Евролиге управо од стране Звезде, у последњем колу друге фазе. Локомотива је добро кренула у ТОП 16 фази, али су и Руси положили оружје у Београду, као и њихови сународници из предграђа Москве, који одлично играју у другој фази.

Од „власника“ А лиценце, Макаби и Армани су лако елиминисани из прве фазе, Жалгирис, као и вероватно добитник, Дарушафака, се не могу похвалити нарочитим учинком у 32 најбоље екипе…

Повезане вести

1 comment

ZELJKO феб 9, 2016 at 21:46

REALNO TU SU ZVEZDA I HIMKI OPCIJE NAJOZBILJNIJE

Reply

Leave a Comment