Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеПрипремеФудбал

Ибањез: „Надам се да ћемо бити прваци и да ћемо успети да се квалификујемо у ЛШ“

Сунчано је у Србији, а сунчано је и на Кипру. Фудбалери Црвене звезде у уторак ће по плану имати два тренинга.

Стручни штаб је одлучио да први данашњи тренинг буде тренинг стабилизације, па су првотимци Црвене звезде већину времена „потрошили“ на вежбе истезања. Тек након неколико истрчаних деоница, уследио је рад са лоптом. Сви фудбалери су здрави, и у компетном саставу су одрадили читав тренинг.

Луис Ибањез истиче да је управо ово један од најбитнијих фактора.

– Најбитније је да нема повреда и да смо сви здрави. Важно је да сви будемо конкурентни како за пријатељске утакмице, тако и за оне званичне, и зато се надам да ћемо наставити овако како смо почели и да ћемо сви спремни дочекати почетак сезоне – рекао је Аргентинац, који се летос касно прикључио саиграчима и није имао прилику за уигравање.

– Мени су припреме веома значајне. Летос их нисам обављао са екипом, и било ми је неопходно неко време како бих почео да пружам добре партије. Верујем да ћу након ових припрема бити спреман.

За разлику од лета, сада су појачања доведена на време. Ибањез сматра да ће им припреме свима послужити како би спремни дочекали сезону, а посебно се осврнуо на Едсона Да Силву.

– Одиграо је само једну утакмицу до сада. Тешко му је због језичке баријере, али трудимо се сви колико можемо да му помогнемо. Надам се да ће се што пре уклопити како би и он нама помогао на терену. Мени је када сам долазио било лакше јер познајем језик. Момци су ме прихватили супер, нисам очекивао да ће бити тако добро и да ћемо направити тако добру атмосферу у свлачионици, поготово због финансијске ситуације која нас је погодила. Захвалио бих се саиграчима и навијачима на лепим речима које смо увек добијали – захвалан је леви бек нашег тима.

О пролећу, првом колу, дербију, квалификацијама на лето…

– Мислимо само на прво пролећно коло. Знамо колико је дерби битна утакмица, то је наш највећи ривал и највећа утакмица коју имамо у првенству, али идемо корак по корак. Сада морамо мислити само на Младост. Што се тиче лета, надам се да ћемо бити прваци државе и да ћемо успети да се квалификујемо у Лигу шампиона. Играо сам Лигу шампиона два пута, и знам да неће бити лако, противници су јако тешки и биће тешко стићи до тог такмичења, најјачег које постоји у фудбалу. Даћемо све од себе, а бићу задовољан и ако уђемо у групе Лиге Европе – рекао је Луис Ибањез.

Повезане вести

Leave a Comment