Moja Crvena Zvezda
FeaturedВажноКошаркаНајновијеРегионална лига

Цирбес: Београд је моја друга кућа!

Након већине актуелних првотимаца, шампионског тима 2015, тренера Радоњића…своју „бреднирану“ мајицу добио је и нови љубимац навијача Црвене звезде – Маик Цирбес. Овај Немац, који се у Београду осећа као домаћин, о овој обостраној љубави говорио је и у интервјуу за званични сајт АБА лиге.

Центар Црвене звезде Телеком Маик Цирбес од тренутка када је тихо из Бамберга стигао у Београд прешао је пут од још једног странца, до љубимца навијача Црвене звезде са надимком „Гвоздени Маик“ и човека који је добио и своју „брендирану“ мајицу која ће се захваљујући маркетинг тиму КК ЦРвена звезда Телеком наћи у продаји већ у четвртак на утакмици са Цедевитом.

Као центар кога многи означавају као једног од најбољих на својој позицији у Европи, Маик је током ове сезоне постао и велика звезда, човек који је својим односом према црвено-белом дресу постао љубимац навијача Црвене звезде и један од најбољих странаца који је икада играо у нашем клубу. АБА лига је такође посветила велики простор овом Немцу који је у више наврата истицао да се у Србији и Црвеној звезди осећа као код своје куће. Ово је интервју који је Маик Цирбес дао регионалном такмичењу – АБА лиги јтд…

Маик Цирбес: „Заједно до краја“

Гвоздени Мајк. Да, надимак који може да се односи на познатог боксера, али не и ако сте фан АБА лиге. Јер у овом свету, тај надимак припада само једном човеку – Мајку Цирбесу, кошаркашу Црвене звезде Телеком.

Немачки интернационалац је израстао у једног од најдоминатнијих центара у региону. Ипак, њега никада нећете видети да ставља лични успех изнад тимског…

Црвена звезда Телеком је остварила нову победу у АБА лиги, чиме је трка за друго место постал још узбудљивија. Колико би та друга позиција и предност домаћег терена значила за вас у плеј-офу АБА лиге?

„Много! Домаћи терен вам не гарантује да ћете победити, али је увек боље када играте пред вашим навијачима. Посебно, када имате навијаче као ми…”

У тој трци за друго место ваш директан противник је Цедевита, тим са којим ћете одмерити снаге у наредном колу Евролиге…

„Веома су добри заиста. Чињеница да играју ТОП 16 фазу довољно говори о њиховом квалитету. Са Цедевитом играмо у следећем колу Евролиге и нема дилеме да нас очекује тежак задатак. Ипак, ми желимо да пошаљемо поруку у тој утакмици. Играмо на нашем терену и желимо да покажемо нашу пуну снагу.”

Ово је ваша друга сезона у АБА лиги и, чини се, ваша најбоља сезона у каријери. Колико вам је АБА лига помогла да израстете у таквог играча?

„Није у питању само АБА лига. Цела ова прича са Црвеном звездом и доласком у Београд ми је помогла да играм овако. Већ сам много пута рекао, овде се осећам јако добро и све је просто савршено. Људи из Београда живе за кошарку, а такође разумеју игру, док у Звезди имам доброг тренера и саиграче. Знате, када играте на мојој позицији онда много зависите од саиграча, јер неко просто мора да вам дода лопту. Стога, заиста много дугујем осталим момцима.”

Споменули сте Београд. Чини се да је град већ постао некако посебно место за вас. У чему уживате највише?

„Не знам одакле да почнем. Једноставно уживам у свему. Београд је дефинитивно постао моја друга кућа.”

На крају, изградили сте сјајан однос са навијачима Црвене звезде Телеком. Најкраће речено – они вас обожавају. Да ли имате неку поруку за њих пред наставак сезоне?

„Поручио бих им да долазе на утакмице и пружају нам подршку, али просто нема потребе јер знам да ће то свакако чинити. Сви у тиму смо срећни и поносни што имамо такву публику на нашој страни, а моја порука би могла да буде – Останите ту где сте и хајде да се заједно боримо до краја.”

Повезане вести

1 comment

ivan феб 11, 2016 at 14:24

Mike kraljino .

Reply

Leave a Comment