Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Гудурић: Велика прилика је пред нама да прођемо даље

Увек када Звезди требају поени којима би преломила утакмицу у Евролиги ту је Марко Гудурић, који је и овога пута својим далекометним шутевима у великој мери утицао да се на ефектан начин дође до недостижне разлике. Млади бек је постигао 13 поена за нешто више од 20 минута у игри, а од тога су три биле тројке из пет покушаја.

– Још једна велика победа у Пиониру пред нашим навијачима. Сигурно да је још већа, јер је Цедевита наш противник у полуфиналу АБА лиге. Изгубили смо ове сезоне два пута од њих и тиме је ова победа још већа. Захвалио бих се навијачима и саиграчима. Заслужена победа.

Очекивања навијача и кошаркашке јавности да црвено-бели узврате ударац Загрепчанима нису дозволила други сценарио осим победе.

– Успели смо да их сломимо на крају. Дошли су без три играча, али и ми смо играли без Јовкета. Мислим да смо заслужено победили. Изашли смо са више енергије, носила нас је наша публика као и увек.

Шут је изузетно добро служио црвено-бели тим. За три поена је упућено чак 29 покушаја од којих су 12 завршили у мрежици.

– Баш доста смо тројки шутнули, али то је зато што су они играли зону, комбиновану одбрану. Ушле су те тројке, што је најбитније. Васа је добро одиграо и погодио, Квинси… Моје тројке су ушле. Сви смо одиграли врхунски и срећан сам због ове важне победе.

Ово је већ била девета победа Звезде у Евролиги ове сезоне и клуб је на један корак од учинка из прошле сезоне када је забележено укупно 10 тријумфа. Увелико се праве рачунице по питању пласмана међу осам најбољих у Европи, али тек је половина ТОП 16 фазе.

– Морамо чврсто да останемо на земљи и да идемо од утакмице до утакмице. Не смемо да дозволимо неке киксеве, који су нам се дешавали. Велика прилика је пред нама да прођемо даље, али чека нас Куп, чека нас АБА лига, тежак распоред, исто ће овако бити, утакмица за утакмицом. Морамо да се спремимо што је боље могуће и да идемо од утакмице до утакмице – истакао је Гудурић.

Повезане вести

Leave a Comment