Moja Crvena Zvezda
FeaturedВажноКошаркаНајновијеРегионална лига

Фуриозна Звездa у другом полувремену згазила Сутјеску, уз три повреде и нови шоу Цирбеса

Црвена звезда је у 24. колу АБА лиге убедљиво савладала Сутјеску и тако остала у трци за 2. место у регуларном делу такмичења.

Цирбес је био сјајан, са 20 поена и 10 скокова за 21 минут. Сви су се уписали у листу стрелаца, а на овом мечу нису наступили Јовић и Симанић.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА ТЕЛЕКОМ – СУТЈЕСКА 96:67 (18:15, 22:21, 28:15, 28:16)

Хала Пионир
Гледалаца: 1 500
Судије: Радовић, Вовк, Вучковић

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Кинси 6п, 7ск, 6ас, Ребић 7п, 2ас, Дангубић 9п, 6ас, Лазић 4, Мицић 8п, 5ас, Тејић 4п, 3ск, Симоновић 16, Гудурић 2п, 4ас, Милер 11п, Цирбес 21п, 10ск, 2бл, Штимац 8п, 3ск

СУТЈЕСКА: Павличевић 1, Ћаласан, Албијанић 4, Спасојевић 16, Поповић 4, Чворовић, Кораћ, Жижић, Павић 4, Врањеш 23, Раш 7, Шалић 8

Наш тим се прилично мучио у првом полувремену, па су Никшићани након тројке Врањеша уз звук сирене отишли на одмор са само четири поена заостатка. Ипак, у трећој четвртини, сјајном игром Цирбеса и Милера, црвено-бели су направили убедљиво предност и дошли до +17. Два странца су постигла чак 18 поена у овом делу игре, уз четири ситуације у којима су поентирали уз фаул.

Ипак, оно што брине је ударац у главу који је добио Ребић и који је због тога крваве главе отишао у свлачионицу. Пре тога је и Мицић напустио терен због ударца у мишић, а у првом полувремену је посекотину зарадио Кинси…

У последњем периоду игре, Звезда је наставила да повећава разлику, у петорци без класичног плејмејкера, па је наш тим био веома близу „стотке“, и поред само 40 убачених поена у првом делу игре.

На крају, веома убедљив тријумф Звезде и добра увертира за борбе у Купу Србије.

ТОК МЕЧА

4/4 (28:16)

Звезда је у последњи период ушла веома расположено и повела са преко 20 поена, а Симоновић је постигао четврту тројку, док је Цирбес дошао до дабл-дабл учинка.

До краја меча, Звезда је увећавала предност и била близу постизања сто поена, али није било довољно агресивности у последња два минута, када је разлика била и до 25 поена.

3/4 (28:15)

У трећој четвртини, Звезда је појачала одбрану и резултат је брзо дошао. Три пута су чак Милер и Цирбес погађали уз фаул, а наш тим је дошао до двоцифрене разлике већ на половини трећег периода. Звезда је направила 11:0, а Цирбес је постигао 13 и Милер 5 поена, све у овој четвртини за Звезду!

До краја су из игре због добијених удараца изашли Мицић, а потом и Ребић, који је уз крварење одведен у свлачионицу.

Звезда је сачувала предност и у последњи период ушла са двоцифреном предношћу.

2/4 (22:18)

Ни у другом делу наш тим није остварио значајну предност, а Симоновић је са две тројке одржавао предност црвено-белих. Сутјеска је у 17. минуту преко Врањеша дошла до предности, 30:31, а потом и повећала предност на три поена, у самом финишу полувремена, па је Радоњић затражио тајм-аут.

Након минута одмора, наш тим је са линије пенала успео да преокрене и натера Шалића на четврти фаул. До полувремена, наш тим је направио серију 10:0, али је отишао на паузу  са преношћу од четири поена, јер је Врањеш уз звук сирене погодио тројку.

1/4 (18:15)

У првих пет минута, Милер и Кинси су били посебно расположени, док су гости погађали практично само са линије пенала, а наш тим је водио са 10:5. У другој половини првог периода није било много поена, па је након првих 10 минута Звезда имала предност од 18:15.

Кинси је имао по 6 поена и скокова, уз 2 украдене лопте и 1 асистенцију. У финишу се након борбеног бацања за лопту и повредио, па му је указана помоћ.

Повезане вести

Leave a Comment