Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеОсталоСтрељаштво

Стрељаштво: Зорана и Миленко освојили златне медаље у Аустрији

Звездини стрелци Зорана Аруновић и Миленко Себић стигли су до најсјајнијих одличја на “Панонија“ трофеју у аустријском Нојзидл ам Зеу.

Зорана је најпре у суботу стигла до злата у дисциплини ваздушни пиштољ са 203,6 кругова, испред колегинице из репрезентације Србије Бобане Величковић (198,8) и Египћанке Елходход (180,6 кругова). Перјаница црвено-белих је темпирала форму за финале, јер је у њега ушла тек са осмим резултатом од 379 кругова, таман колико је и било потребно.

У недељу је такође упуцала прво место у истој дисциплини са 200,7 кругова испред Египћанке Елходход (198,3 круга) и Мексиканке завале (177,8 кругова). Зорана је пре финала остварила шести резултат са 376 кругова, а првог дана била је шестопласирана са 117,8 кругова (осмопласирана пре финала са 376). Тако је свој одличан наступ заокружила са две златне медаље у Аустрији.

Миленко Себић је првог дана стигао до сребрне медаље у дисциплини ваздушна пушка са 206,2 круга. Чех Нимбурски је дошао до злата са 208,1 кругом, а бронза је припала Словаку Балажу са 185,1 кругом. Себић је у суботу заузео шесто место на такмичењу ваздушном пушком. Остварио је резултат од 122,2 круга, док је у финале ушао као најбољи по резултату са 627,7 кругова. Све што није успео да оствари претходног дана надокнадио је у недељу, када је освојио златну медаљу у дисциплини ваздушна пушка са 206,8 кругова, само 0,5 испред репрезентативног колеге Милутина Стефановића. Овај двојац водио је мртву трку за освајање прве позиције, а Миленко је био смиренији у последња два хица (20,8:20,6) Трећи је био Ауструјанац Румплер са 184,2 круга. Себић је у финале ушао као седми по резултату са 617,5 кругова, а наступ у Аустрији закључио је са укупно две медаље – златном и сребрном.

Репрезентација Србије је доминантно завршила “Панонија трофеј“ са 16 освојених медаља, од тога девет златних од могућих 12, шест сребрних и једном бронзаном.

Повезане вести

Leave a Comment