Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновијеРегионална лига

Цирбес МВП 24. кола АБА лиге

Маик Цирбес у последње време сакупља индивидуална признања у АБА лиги као од шале. После још једне одличне партије, овога пута у победи над Сутјеском, сјајни центар је понео титулу МВП-а 24. кола регионалног такмичења.

Цирбес је против Никшићана за 21 минут у игри нанизао 21 поен, 10 скокова (по пет у одбрани и нападу) и две блокаде. За два поена је шутирао 8/13, а са линије слободних бацања без грешке 5/5, а уз то је над њим направљено седам личних грешака, па је са 34 индексна поена надмашио све ривале у овој такмичарској рунди.

Иза Цирбеса су се поређали Сава Лешић (Олимпија) индекс 31, Филип Краљевић (Задар) 29, Иве Иванов (Крка) 26 и Вук Радивојевић (Игокеа) 25. Маик ове сезоне пружа сјајне партије у црвено-белом дресу. Просеци у АБА лиги тренутно су му 13 поена и 5,3 скока уз одличан проценат шута за два поена од 67,3 одсто.

До краја лигашког дела АБА лиге Звезди је остало гостовање у Загребу против Цибоне 29. фебруара и меч против Крке у Београду 7. марта. Бранилац шампионског прстена чека кикс Цедевите за другу позицију и предност домаћег терена у полуфиналу плеј-офа. Загрепчани у следећем колу гостују Партизану, а затим дочекују скопски МЗТ.

Повезане вести

Leave a Comment