Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеРукомет

Лидер шампионата путује у Костолац

Црвено-бели су архивирали Железничар, остварили први тријумф у првој такмичарској утакмици у 2016. години, забележили шесту узастопну лигашку победу и у сјајном расположењу путују у Костолац, где их у суботу од 19 часова очекује дуел против Рудара.

Меч против Нишлија само је потврдио одличну форму левог крила Младена Шотића и пивотмена Дејана Бабића, који на последњих седам мечева не иде испод четири гола. Александар Драгутиновић је постигао важне поготке, проглашен је и за најбољег у Звездином саставу, Дарко Тодоровић капитенски дириговао игром, Урош Радосављевић као и увек врло запажен, Ненад Мандић је свој убојити арсенал оставио за јаче ривале, где је по традицији на висини задатка, док је Немања Бојичић са три поготка забележио свој лични рекорд у црвено-белом дресу када су у питању суперлигашки дуели. Знао је у Купу да постигне и четири гола, а овога пута је осим беспрекорно одрађених одбрамбених задатака у финишу два пута погодио мрежу и решио све дилеме око победника. У тиму су по први пут ове сезоне у такмичарским утакмицама били и талентовани млади рукометаши Марко Милосављевић и Димитрије Столић.

У првом делу сезоне екипа Ненада Перуничића савладала је Рудар у Београду резултатом 29:24 уз маестралну партију Александра Драгутиновића, који је 10 пута затресао мрежу. Међутим, у последњих 11 међусобних сусрета Костолчани имају бољи скор – пет победа, три ремија и три Звездина тријумфа, а гол разлика је потпуно егал 281:281.

Рудар је у лошој серији, јер на последње четири утакмице у Супер лиги има један реми и три пораза. У претходном колу су поражени на гостовању у Пожаревцу (20:22), али тамо је изузетно тешко доћи до бодова. Звезди је то успело у неизвесном финишу, међутим многи клубови су се опекли против незгодног пожаревачког састава. Милош Тица, Александар Бабић, капитен Милош Милошевић, Дејан Аврамовић, Ненад Недељковић, Владимир Димитријевић су стари знанци и за наше услове врло добри играчи, тако да лидера на табели у Костолцу очекује тежак задатак, али ако је неко ове сезоне показао да може на гостовањима редовно да осваја бодове, онда је то Црвена звезда, која у досадашњих шест мечева на страни нема пораз, већ учинак од пет победа и једног ремија.

Пет кола пре краја Супер лиге екипа Ненада Перуничића има седам бодова предности у односу на петопласирани тим и само три бода деле црвено-беле од тога да и математички изборе пласман у плеј-оф. То ће бити довољан мотив да се и против седмопласираног Рудара јуриша на нова два бода.

                       РУДАР – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА

                   14. КОЛО СУПЕР ЛИГЕ СРБИЈЕ

                     СУБОТА, 20. ФЕБРУАР 2016.

                       СЦ КОСТОЛАЦ, 19 часова

Повезане вести

Leave a Comment