Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Јовановић у Зениту до 2020. године

Млади штопер Вукашин Јовановић постигао је договор са Зенитом из Санкт Петербурга, чији ће дрес носити у наредне четири и по сезоне.

Вуле је већ најављен у руским медијима као један од носилаца игре Зенита у будућности, а клуб незадрживо хита ка самом европском врху, јер је минуле јесени убедљиво стигао до прве позиције у једној од група Лиге шампиона и сада се са Бенфиком бори за пролаз међу осам најбољих.

– Утаначили смо све детаље сарадње до јуна 2020. године. Зенит је испунио све моје жеље и сада сам пред новом станицом у каријери. Постаћу део једног великог европског гиганта. Преговори су трајали дуго, а најважније је да смо успели да постигнемо обострано решење и следи доказивање у новом клубу – истакао је златни омладински репрезентативац Србије за лист Спорт.

Звезда ће за Јовановићев прелазак у Зенит добити два милиона евра плус бонус од 500.000 након што млади фудбалер дебитује за први тим екипе из Санкт Петербурга у такмичарским сусретима. Први милион нашем најтрофејнијем клубу следује 1. марта, а други ће бити уплаћен 1. јуна.

Са друге стране, Вукашин ће имати месечна примања у износу од 50.000 евра, тренираће са првим тимом Зенита, а у почетку ће наступати за другу екипу која се такмичи у Другој лиги, док ће касније имати прилику да дебитује и у најбољем саставу.

Звезда је имала и понуду Бордоа у износу од 2,2 милиона евра плус 20 одсто од наредног трансфера, која је касније подигнута на 2,5 милиона, али је руководство одлучило да испоштује Русе, јер је Гаспром свих ових година много помогао Звезди да опстане у најтежим моментима у историји клуба, а и у циљу даље успешне сарадње.

Вукашин Јовановић је за Црвену звезду одиграо 35 такмичарских утакмица и постигао два гола, а на његовим друговима је да до краја сезоне заврше започето и оките се шампионском титулом, како би на крају и у Вулетовој биографији писало да је био део шампионског тима црвено-белих. Комплетан интервју са новим дефанзивцем Зенита можете прочитати на званичној интернет презентацији листа Спорт.

Повезане вести

Leave a Comment