Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаКошаркаНајновије

Радоњић: Дерби је нешто посебно

Смедерево је успешно архивирано, а сада следи одлучујући меч за пласман у финале Купа Радивоја Кораћа против Партизана са којим Звезда ове сезоне има изједначен скор у победама у АБА лиги 1-1.

Дејан Радоњић је након четвртфиналног сусрета истакао да је предстојећи сусрет против црно-белих више од игре.

– Свесни смо чињенице да је дерби са Партизаном нешто посебно, да није само полуфинале Купа, већ више од тога. Партизан је био бољи од нас у дуелу пре неколико кола у Јадранској лиги, показао је квалитет и све оно што је потребно да обезбеди опстанак. Сада су већ у другој ситуацији, боре се за пето место у АБА лиги.

Нажалост, црне слутње су се обистиниле, па сјајни плеј Стефан Јовић неће бити спреман за такмичење у Купу Радивоја Кораћа, што је стратег екипе са Малог Калемегдана и потврдио уз напомену да га очекује на терену против Ефеса у Евролиги наредног петка.

12373262_1049388358455393_7564147892761387470_nЈовића је против Смедереваца сјајно заменио млади Никола Ребић, који је био најефикаснији у Звездином тиму са 15 поена (тројке 5/7) уз четири асистенције и две украдене лопте, па је са 19 индексних поена био најбољи у редовима браниоца “Жућкове левице“.

– Нису одустали и поред много проблема и увеличали су овај догађај – похвалио је Ребић напоре Смедереваца да уопште дођу у Ниш, а затим истакао да је Звездин приступ утакмици био на високом нивоу, из чега је проистекао рутински тријумф.

Повезане вести

Leave a Comment