Moja Crvena Zvezda
Најновије

Лазовић одговорио на питања

Првотимац Црвене звезде Дарко Лазовић, ове недеље је одговарао на питања која су постављали читаоци нашег сајта. Млади репрезентативац се захвалио свима који су послали е-маил, а као најбољи је изабрао Бобанов (питање 18.), који ће такође бити награђен.

1. Ћао Дарко, тренутно си сигурно највећа нада овог клуба и искрено се надам да ћеш остати макар до краја сезоне. Како си се осећао када си постигао онај феноменалан гол из слободног ударца у Чацку, против свог бившег клуба? Поздрав, Андрија.

– Осећај је заиста феноменалан, и надам се да ћу што више таквих голова постићи у Звезди.

2. Свака част Дарко, ове сезоне си сјајан и имаш блиставу будућност… Надам се да ћеш што дуже остати у нашој Звезди! Мене интересује твоје мишљење, да ли може дечко који је у 17. години почео озбиљно да схвата фудбал, и да буде максимално посвећен, да ли има шансе за њега уз велики рад да дође до колико-толико успјешне каријере? Марко из Чачка.

– Пре свега хвала. Никада не треба одустати од својих снова, и увек треба дати све од себе. Потребно је много зноја, труда, рада, али и вере у себе, мислим да је вера најважнија.

3. На почетку твојих наступа за Звезду много навијача, па и ја, сматрало је да си физички још прилично нејак и да се прибојаваш оштрих дуела. Сада, када причамо о теби, ни ријечи више о томе. Моје мишљење је да треба да поправиш само још једну ствар: да реагујеш хладнокрвније у изгледним ситуацијама у шеснаестерцу противника тј. да видиш има ли саиграча који је слободан или да пробаш мало да окренеш противничког играча. У великој жељи ти почесто одмах шутираш, а то је и данак младости. Признајем да сам био један од твојих најжешћих критичара и рекао „да ћу да поједем своју диплому ако од тебе икад постане играч“! То је једаред изјавио Ћиро Блажевић за једног свог талентованог омладинца од којег је касније постао свјетски калибар и легенда нашег севера – схваташ ли да сам то рекао у нади да ће се и са тобом десити исто то? Поздрав. – Горан, Ерланген, СР Немачка

– Надам се да ће се десити, и да се већ дешава.

4. Ћао, Дарко! Сви знамо да твој пут до првог тима није био лаган, такође, велики број навијача је одувијек вјеровао у тебе и желио да те види на терену. Занима ме шта ти мислиш зашто си добио прилику тек када је Роби дошао у нашу Звезду? Да ли мислиш да прије Робија тренери нису имали храбрости за то? И какав је осјећај када неко са тако богатом фудбалском каријером као Просинечки, вјерује у тебе и пружи ти прилику. Све најбоље у наставку каријере, и у Звезди, а и у другим европским фудбалским великанима у којима ћеш, сигурно, да играш ускоро. Душко из Републике Српске.

– Могуће је да тренери нису имали храбрости да ме убаце у игру, јер сам био релативно млад. Просинечки је када је дошао схватио мој таленат и потенцијал, и одмах ме је гурнуо у ватру. Ја сам то вратио играма, и надам се да ћу наставити тако. Осећај је много леп, и доста ми је драго због тога што ми је један такав играч и тренер пружио шансу, памтићу то целог живота.

5. Која европска лига би ти највише одговарала? Можеш ли да обећаш титулу или барем јесењу титулу? – Драгослав Цвијовић, Ужице

– Не размишљам о другим лигама, сконцентрисан сам само на Црвену звезду. Мислим да морамо да узмемо титулу, а да ли ће бити и јесења, не знам, али надам се да хоће.

6. Ћао Дарко, свака част на партијама у црвено-белом, али и у репрезентативном дресу. Читао сам да желиш да оставиш дубљи траг у Звезди. Реци ми, да ли би више желео да останеш у Звезди и постанеш седма Звездина Звезда, и будеш легенда клуба док те пореде са Рајком, Џајом; или да оствариш ино ангажман за велики новац? Молим те искрен одговор. Што се мене и осталих навијаша са Севера тиче, знаш сам шта бисмо више волели. И реци само где излазиш да се опустиш, омиљено место? Поздрав и све најбоље најбољем десном крилу на овим просторима. Далибор, Бор

– Тренутно је нереално да се буде седма Звездина звезда. Сви знамо какви су играчи биле Звездине звезде. Али, сигурно да размишљам у том правцу да оставим што дубљи траг у Звезди. Што се излазака тиче, немам омиљено место.

7. Ћао Дарко, занима ме, да ли би прихватио нови уговор (ако ти га управа понуди, а надамо се да хоће) јер ових дана круже приче да би ускоро требао отићи? Поздрав, Милош!

– У договору са клубом, сигурно да бих пристао да продужим уговор. Још сам млад и мислим да ми не би било лоше да останем још у Звезди.

8. Како имаш тако добар шут, да ли је то само због вежбања или ту има још нешто? – Слободан

– Вероватно је и да сам рођен са тим, али у великој мери је битан и рад, и остајање после тренинга да би се унапредио тај сегмент игре.

9. Велики поздрав за Дарка, желим да те питам зашто не користиш свој снажни и прецизни шут са дистанце више, јер мислим да увек можеш да изненадиш противнићке голмане, а обрадујеш армију навијача. Поздрав из Крагујевца, Дача

– Када год имам прилику, не либим се да шутирам.

10. Желео бих прво да честитам Дарку и да му захвалим на добрим партијама у последње време и на лепим головима. Желео бих да те питам од којег саиграча си највише учио? – Марко

– Хвала на честиткама. Доста сам научио од Николе Лазетића. Када сам ја дошао у Звезду, он је играо на мојој позицији, и трудио сам се да од њега научим неке ствари.

11. Поздрав Дарко. Желео бих да те питам коју утакмицу никад нећеш заборавити у својој каријери, и који ти је омиљени погодак који си постигао за Црвену звезду. Све најбоље у наставку каријере. Бојан

– То је утакмица против Смедерева, када смо победили 2:1, мојим првим голом у првенственим утакмицама за Звезду, на Маракани. Никада нећу заборавити тај дан, јер сам се осећао феноменално.

13. Поздрав, Дарко. Сви знамо да сте пре доласка у Звезду били један од највећих талената српског фудбала, говорило се да вас желе Тотенхем, и клубови у његовом рангу, а ви сте одабрали Црвену звезду. Тада наш клуб није имао амбиције ни близу тим клубовима… Било како било,до доласка Роберта Просинечког нисте били стартер у првом тиму Звезде… Како сте се осећали у периоду неиграња у првом тиму највећег клуба на Балкану? – Вук

– Било ми је тешко, дошао сам као таленат, а нисам играо годину и по дана. Али, великим радом и залагањем на тренинзима сам заборављао на чињеницу да не играм, и на крају се исплатио труд.

14. Поштовани Дарко, који је био најлепши тренутак у дресу Црвене звезде лично за тебе? Ко ти је био идол кад си почео фудбал да пратиш и играш? Иначе, свака част на приказаним утакмица ове сезоне и желим ти још пуно успеха (и среће) у дресу наше вољене Звезде и срспке репрезентације (јер ћеш тамо ускоро свакако своје место заслужити)! Срдачан поздрав из Немачке, Саша.

– Најбољи моменат, вероватно онај када смо освојили Куп, поред већ поменутог тренутка када сам дао гол Смедереву. Идол ми је био Дејан Савићевић.

15. Пре свега пуно похвала за твоје константно напредовање у игри. Питање: Ко боље изводи слободњаке на тренингу ти или Роби? Пуно среће у наставку сезоне и само веруј у себе! Мирослав Трајковић.

– Роби одлично изводи слободне ударце, но има ту још играча који су добри извођачи, као што су Каду, Евандро…

16. Да ли ти више одговара да играш по страни или у средини? – Данијел

– Одговара ми и једно и друго, али цео живот сам играо по страни, и то мало више волим.

17. Шта би препоручуио младим играчима? Поздрав из Аустрије од Лазе!

– Препоручио бих свим младим играчима да буду вредни и да верују у себе, упорност ће се исплатити. Такође, фудбал је лепа игра, и пре свега треба уживати у њему.

18. Даре, прво бих похвалио твоје игре ове сезоне и твоје понашање како на терену тако и ван њега, ту пре свега мислим на погодак у Чачку када се ниси радовао и када си свом бившем клубу пожелео све најбоље, то је одлика великих мајстора и свака ти част на томе, показао си не само да си велики играч него и велики човек, а као такав не можеш да не успеш. Кога би од саиграча из младе репрезентације највише волео да видиш у Звездином дресу? Желим ти све најбоље, само настави са радом, а за остало се не брини… Бобан

– Хвала пуно на лепим речима. Највише бих волео да видим свог земљака Младеновића, садашњег играча Борца.

19. Дарко, са ким се највише дружиш од саиграча? Поздрав – Марко

– Дружим се са свима, а највише са Игњатијевићем, Бајковићем, Микићем, Ћосићем…

20. Је ли тешко играти за Црвену звезду? Велики поздрав! – Иван

– Сигурно да има великог притиска, али мислим да је најлепша ствар играти у Звездином дресу и бранити боје клуба пред толиким бројем навијача.

21. Ћао Дарко…желим да ти се захвалим пре свега зато што си Звездаш и што си део мог, нашег, највећег клуба на Балкану! Прво питање, какав је осећај изаћи пред пуну Маракану, када се из 45 хиљада грла чује „АЈМО, АЈДЕ, СВИ У НАПАД”“. Друго, укратко, шта мислиш о одлажењу младих талената у иностранство за прву „јаку“ понуду?! Све похвале, само напред мајсторе!! Надам се да ћемо те још дуго виђати у нашем дресу…Ћелави 91.

– Осећај је предиван…Најбољи осећај је био пред Рен, када смо изашли на Маракану и угледали кореографију, осетили амбијент…То ће ми остати у срцу и глави цео живот.
Што се тиче младих играча, искрено, и ја сам имао неке понуде тада, али мислим да је боље да млади играчи најпре оставе што већи траг у својој земљи, и тек касније да оду. Такође треба избегавати велике клубове, ако тамо нема места за играње.

22. Лазо, да ли си некада био на Северу и пре него што си постао играч Звезде? И која Звездина утакмица ти је остала у сећању пре него што си заиграо за Звезду? Поздрав од Делија из Врбаса.

– Био сам доста пута, а највише ће ми остати у сећању утакмица Црвена звезда – Рома.

23. Који би број на дресу узео када би могао поново да бираш? Поздрав, Тони.

– Осмицу сам носио у свим млађим категоријама Борца, тако да је то број који ми највише значи и не бих га мењао.

24. Прво похвале за игру коју пружаш Дарко! Коју песму наручиш или волиш да чујеш кад си на неком слављу? Питао бих те још, да ли се сећаш тренутка када си причао телефоном с непознатим дечком, иначе великим Делијом, после утакмице младе репрезентације Србије и Северне Ирске 02.09.2011.??  – Неша

– Хвала за похвале! Углавном наручим песму “Ђурђевдан”. Да, сећам се тог тренутка…

25. Дарко, пошто ти је 15. септембра био рођендан, занима ме шта си пожелео док си дувао свећице, и да ли су ти саиграчи приредили неко изненађење? Све најбоље, само тако настави. Бане.

– Пожелео сам да освојимо титулу, и да пољубим пехар шампиона државе.

27. Поштовани Дарко, Какво је Ваше мишљење о довођењу страних играча у српски фудбал и покушају да страни играчи уђу у нашу репрезентацију? Александар.

– Ако је странац доста бољи од домаћих играча, онда има места и за њега. Ипак, мислим да има и доста добрих наших играча.

28. Немам питање али те молим да даш гол на дербију са 30 метара – Бане

– Потрудићу се да га дам.

29. Пре свега поштовање и поздрав Даре. Велики сам фан Црвене звезде, и неке ствари ми не иду у главу. Зашто када вас пар пута противници мало јаце „стисну“ делујете уплашено и као да не знате шта ћете са лоптом? Пуно поздрава и извини на овако директном питању. Никола БГД.

– Сигурно је да нисмо уплашени, можда тако делује, мада не знам зашто. Радимо на томе да у сваком тренутку можемо да пронађемо решење у нападу, и то ће временом доћи.

30. Нећу да те питам ништа о фудбалу. Само тако настави и Маракана ће те дуго памтити. Него, пошто Новак Ђоковић тражи одштету од одбојкаша за погоршање повреде (није стварно, човек се шалио), да ли би ти пристао да му је исплатиш, а да човек погорша повреду приликом твог гола и пласмана у Лигу Шампиона? – Саша

– Наравно да бих пристао.

31. Коју Звездину легенду фудбала би волео да имаш као саиграча? – Лола

– Дејана Савићевића. Заиста је био одличан играч.

32. Интересује ме, да ниси постао професионални фудбалер, којом другом професијом би волео да се бавиш? Поздрав од Јоване.

– Био бих професионални кошаркаш.

33. Да ли је било теже или лакше играти са капитенском траком у Лучанима од 56. минута? На шта си мислио кад смо примили тај изједначујући гол, да ли си мислио о пеналима или о другом голу? Поздрав, Растко

– Велика је част бити капитен. Било ми је много драго, иако трака носи тежину.
Када смо примили гол, надао сам се да можемо дати и други, и посветио сам се том циљу. Срећом, на крају смо и успели да га постигнемо.

Повезане вести

4 comments

TRUE сеп 23, 2011 at 21:17

Jeste primetili da lose vesti imaju najvise komentara

Reply
N0v1c4 сеп 23, 2011 at 20:37

28. Nemam pitanje ali te molim da daš gol na derbiju sa 30 metara – Bane

– Potrudiću se da ga dam.
_____________________________________________-
Svaka cast Bane 🙂

Reply
Aca_Delija сеп 23, 2011 at 19:27

Lazo , Lazo !!! Majstoreeee!!! 🙂 🙂

Reply
njuma_njuma сеп 23, 2011 at 18:33

Jel su zavrsili vaterpolisti?

Reply

Leave a Comment