Moja Crvena Zvezda
ВажноВатерполоКлупска дешавањаНајновијеРегионална лига

Ватерполо „Вечити дерби“ за пол позицију у домаћем плеј-офу! Бањица, 19 часова!

Ватерполо „Вечити дерби“ одлучиће која екипа ће имати предност пред почетак домаћег плеј-офа. Утакмица се игра у 19 часова на базену на Бањици.

Меч требало да буде одигран у 15.колу Регионалне лиге, али због свих дешавања и одлуке да се Црвена звезда избаци из такмичења, играће се јер су се оба клуба сложила, а улог је велики. Победник ће бити под редним бројем 1 и имаће предност у домаћем плеј-офу. Стартне позиције се деле на основу међусобних дуела српских клубова у Региоанлној лиги. Партизан тренутно има 13, Црвена звезда 12, Војводина 3, док Раднички из Крагујевца има 1 бод. Звезда би победом била прва на тој табели.

Партизан је у два претходна сусрета убедљиво славио – у првом мечу Регионалне лиге и полуфиналу Купа. Али, садашњи тим Црвене звезде је неупоредиво искуснији и квалитетнији од екипе из првог дела сезоне. Овај тим је кадар да се супротстави Партизану и донесе победу, иако се игра на Бањици.

На Бањици се игра, јер је Партизан изашао у сусрет Црвеној звезди, којој није допуштено да уде домаћин на другим градским базенима.

Екипи Риста Маљковића проблем представља празан ход без утакмица и пауза од три недеље након дешавања у Регионалној лиги, па се екипа није довољно уиграла. Победа у ватерполо дербију би била велики подстрек за овај тим, мелем за рану од пораза у кошаркашком дербију и увертира за рукометни и најбитнији, фудбалски „Вечити дерби“ наредног викенда.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ПАРТИЗАН, базен „БАЊИЦА“, 19 часова!

Повезане вести

Leave a Comment