Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојкаОдбојка

Најава: Одбојкаши у Нишу

Црвено-бели одбојкаши настављају такмичење у шампионату Србије утакмицом у Нишу. Биће то последња утакмица пред Финални турнир Купа Србије, и прилика да се направи добра увертира пред завршницу овог такмичења, и настави серија победа.

Одбојкашки клуб Ниш је основан 1972. године под именом УОК Студент, и под тим именом се такмичио до 1997. године када је променио име у садашње. Прошле сезоне су освојили прво место у Првој лиги Србије, и на тај начин дошли до највишег ранга такмичења први пут након скоро четрдесет година. Одлично су отворили ову сезону, а њихове мечеве обележила је честа игра у пет сетова, из којих су најчешће излазили као победници. Тренутно се налазе на четвртој позицији са скором од девет победа и пет пораза. У прошлом колу су убедљиво поражени од Партизана, као гости, док су у колу пре тога, победили Рибницу, након пет сетова, такође на гостујућем терену.

Црвена звезда се већ три пута ове сезоне састајала са Нишлијама, и сва три меча је добила у три сета (једном у Првенству Србије и два пута у Купу Србије, тачније у четвртфиналу овог такмичења). Ипак, црвено-бели се неће опустити због те чињенице, о чему сведочи и изјаве Николе Мунћана, коју је дао за званични сајт нашег одбојкашког клуба:

„Идемо на победу без икаквих рачуница или калкулација. Ниш је веома незгодна екипа. Резултати од 3:0 у мечевима у којима смо славили победе говоре пре свега о нашем квалитету. Далеко од тога да Ниш није квалитетна екипа и да не може да изненади. Много пута у току сезоне је то и показала. Верујем да ће бити интересантна утакмица. Кроз меч у Нишу би требало да направимо лепу увертиру за Финални турнир Купа Србије који је на програму наредног викенда у Пожаревцу. Пријало би нам да меч решимо што пре, у нашу корист, да имамо доста времена за одмор и да се добро припремимо за Куп.“

Позивамо све навијаче, пре свега из Ниша и околине, да у понедељак  буду у Чаиру, и помогну нашем тиму да забележи четрнаесту узастопну победу.

Идемо до нове победе!

XV коло Wiener Städtische Суперлиге Србије:

Ниш – Црвена звезда,

Дворана: СЦ „Чаир“, Ниш, понедељак, 22. 02. 2016. године, 18:00h

Повезане вести

Leave a Comment