Moja Crvena Zvezda
ВажноВатерполоКлупска дешавањаНајновијеРегионална лига

Ватерполисти славили у „Вечитом дербију“! Звезди предност у домаћем плеј-офу!

Ватерполисти Црвене звезде савладали су Партизан на Бањици, у „Вечитом дербију“, који је одлучивао која екипа ће имати предност у домаћем плеј-офу – 8:6 (3:1, 3:1, 1:4, 1:0). Драшковић, Андрејевић и Танкосић су постигли по два гола.

У сенци свих дешавања у Регионалној лиги, у којој је ово требало да буде меч 15.кола, Црвена звезда и Партизан су на Бањици, у међусобном дуелу одлучивали ко ће имати предност и са првог места у табели направљеној од међусобних резултата четири домаћа клуба који учествују у Регионалној лиги, ући у домаћи плеј-оф. То ће бити Црвена звезда.

Партизан је олако и убедљиво славио у прва меча, али овај тим Црвене звезде је далеко искусни и способнији, кадар да победи Партизан. што је и урадио. На полувреме се отишло са изненађујућом предношћу црвено-белих 6:2! Краљ је одбранио петерац Суботићу, Танкосић погодио за велику предност. Нервозни Партизан је у трећем периоду успео да се врати у меч, гол Вица за 7:6 је био нерегуларан, али признат, али је Звезда „фудбалски“ славила у последњој четвртини голом Драшковића и заслужено однела бодове.

Веома опасна ситуација се одиграла се одиграла код седмог гола Црвене звезде. Иван Рацков је добио класичан ударац песницом у лице, нокаут, и под нокаутом је шутирао и постигао седми гол. У тренутку када је пливао назад, дошао је до ивице базена и колабирао. Одмах су притрчали доктор ватерполо клуба, Иван Марјановић, генерални секретар и портпарол Горан Јездић, председник Виктор Јеленић и тренер Партизана, легендарни Владимир Вујасиновић и пружили помоћ Рацкову. Након неколико тренутака драме, на сву срећу Рацков је био добро, повратио је свест и поред изричитих забрана од доктора да се врати у базен, вратио се у последњој четвртини. Гол Ивана Рацкова је био пресудан, како се испоставило, али најбитније је да се Иван Рацков осећа добро.

Уследили су бурни протести црвено-белих, а судија је рекао да није „видео“ ударац, који су видели сви на базену, а који на сву срећу није имао последице. Оно што је тек неразумно јесте да се Александар Шоштар бунио против протеста челника црвено-белих.

Суђење је било на најнижем нивоу, доста несигурности. Обе клупе су имале прегршт протеста, а црвени картон је добио Владимир Вујасиновић, док је жути картон добио Ристо Маљковић.

Поново је бриљирао голман Краљ, одбранио је и веома битан петерац Суботићу, сакупио 13 одбрана. Црвена звезда је овом победом обезбедила пол позицију, коту 1 пред старт домаћег плеј-офа и имаће предност домаћег терена у свим фазама.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ПАРТИЗАН 8:6 (3:1, 3:1, 1:4, 1:0)

Београд. Базен: СРЦ „Бањица“. Гледалаца: 600. Судије: Путниковић и Станојевић (Србија). Играч више: Црвена звезда 4(11), Партизан 4(10). Петерци: Црвена звезда 0(0), Партизан 0(1).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Краљ (одбране 13/19), Танкосић 2, Поповић, Јанковић, Кљајевић, Рацков 1, Аксентијевић 1, Андрејевић 2, Илић, Репановић, Драшковић 2, Пековић, Тодоровски, Јовић. Тренер: Ристо Маљковић.

ПАРТИЗАН: Ристичевић , Гилен, Тикас, Лазић 1, Суботић 1, Драшовић, Гогов 2, Јакшић, Вицо 2, Танасковић, Стојановић, Асановић, Влаховић, Радојевић. Тренер: Владимир Вујасиновић.

Повезане вести

3 comments

Milenko CZV феб 21, 2016 at 21:50

Posle te dve radosti samo čekamo Megu za treću i da na miru čekamo rukometni i fudbalski derbi za vikend.

Reply
Goran феб 24, 2016 at 14:24

Isprasili su ih i hokejasi ha,ha,ha,tucemo ih po usima gde god stignemo 🙂

Reply
mmm феб 21, 2016 at 21:27

Ovo je druga radost za nas Zvezdase danas. Prvo nas je obradovao OFK Beograd u fudbalu, a vaterpolisti su nas posebno obradovali.

Reply

Leave a Comment