Moja Crvena Zvezda
ВажноВатерполоДомаћа такмичењаНајновије

Звездине даме сигурне у дербију против Сенте

У последњем мечу 2. кола шампионата Србије за ватерполисткиње Црвена звезда је убедљиво савладала Сенту Јордо резултатом 21:8 (7:3, 7:3, 3:1, 4:1) и задржала прву позицију на табели.

Од правог дербија није много ни било, јер су шампионке из Београда већ у другој четвртини направиле недостижну разлику од осам голова. Црвено-беле су једноставно много доминантне ове сезоне у домаћим такмичењима и ниједна екипа не може да им парира током целог меча.

У наставку је додатно појачана одбрана, предност је расла и на крају достигла 13 голова разлике. Тако је бранилац титуле забележио и 13. победу у 13 утакмица у домаћим такмичењима ове сезоне. Ниједна није била испод седам голова разлике, а 11 је остварено двоцифреном предношћу.

Најефикаснија на утакмици била је Јована Дујовић са шест погодака. Она игра у сјајној голгетерској форми, јер је у последња два првенствена меча 15 пута затресла мрежу. Исидора Дамњановић је забележила пет погодака, Драгана Ивковић четири, а Ивана Ћоровић и Јована Пантовић по два. У екипи Сенте истакла се Кристина Кинчеш са пет голова.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – СЕНТА ЈОРДО 21:8 (7:3, 7:3, 3:1, 4:1)

Базен: Ташмајдан. Гледалаца: 100. Судије: Зељковић и Клисура. Искључења: Црвена звезда 3, Сента Јордо 9.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Александровић, Миловановић 1, Пантовић 2, Ћоровић 2, Дујовић 6, Рудић 1, Дамњановић 5, Ивковић 4, Јаковљевић, Вујовић. Тренер Брадић

СЕНТА ЈОРДО: Јухас, Авдић, К. Молнар 1, Бурањ, Кинчеш 5, Х. Молнар, Тот, Патаки. Тренер: Тот.

После два кола Црвена звезда држи прво место на табели са две победе, шест освојених бодова и гол разликом 45:13.

Повезане вести

Leave a Comment