Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеОсталоСтрељаштво

Стрељаштво: Титуле за Јасну и Крстину на Првенству Београда

Јасна Шекарић и Крстина Стојановић освојиле су шампионске титуле на сениорском Првенству Београда на стрелишту Новог Београда Ушћа. Звездине узданице тријумфовале су на такмичењима ваздушним пиштољем и пушком, док је клуб заузео друго место на екипном такмичењу ваздушном пушком.

Легендарна Јасна Шекарић је до титуле ваздушним пиштољем стигла са 376 кругова и то испред тандема Полицајца. Данијела Мрдовић је заузела друго место са кругом заостатка, док је Анђела Метејић остварила резултат од 370 кругова. Од укупно 12 такмичарки 10 је испунило норму за државно првенство. Јасна је још једном показала да јој године нису препрека ка највећим остварењима и већ сада је наговестила да може до доброг резултата на Олимпијским играма у Рију.

Крстина Стојановић је одбранила титулу пушком из прошле године, када је била и најбоља јуниорка. Остварила је резултат од 395 кругова и две апсолутне последње серије од по 100 кругова, тако да је у изузетно неизвесном обрачуну за злато надмашила Јовану Јовић (Нови Београд Ушће), која је такође остварила резултат од 395 кругова, али један круг мање у две последње серије (100, 99). Треће место је заузела Марија Завишић из Полицајца са 394 круга. Од укупно 18 такмичарки 17 је испунило норму за државно првенство.

На екипном такмичењу пушком за сениорке Црвена звезда је заузела друго место са 1.171 кругом. Прва је била екипа Полицајца са 1.177 кругова, док је треће место освојио Нови Београд Ушће са 1.169 кругова.

Првенство Београда било је квалификационо за Шампионат Србије у Крагујевцу 12. и 13. марта.

Повезане вести

Leave a Comment