Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеОсталоХокеј

Празник хокеја у Леденој дворани Пионир и дерби деценије

Данас се игра вечити хокејашки дерби између Црвене звезде и Партизана у Леденој дворани Пионир са почетком од 17 часова и 30 минута.

Биће то вероватно најквалитетнији хокејашки сусрет у Србији за последњих десетак година, јер оба тима имају одличне саставе за наше услове, а дерби са собом носи и додатну драж, јер се црно и црвено-бели боре за прву позицију на табели у лигашком делу првенства.

Црвена звезда је тренутно лидер првенства са учинком од седам победа уз један пораз и 21 освојеним бодом, колико има и Тиса Волан, али црвено-бели имају и бољу гол разлику од мађарског састава уз меч мање. Са друге стране, Партизан има три меча мање од Звезде уз учинак од четири победе и једног пораза, односно 12 освојених бодова.

У првом делу сезоне Звезда је славила после великог преокрета са 7:4 уз три поготка репрезентативца Србије Павела Поправке и по два његовог колеге из националног тима Роберта Сабадоша и Руса Дмитрија Маркелова. Од тада су се оба тима осетно појачала. У Звездине редове су стигли Словаци Лукаш Клима, Матеј Шугар и чувар мреже Петер Хричина, одлични Словенац Давид Сефич, хрватски репрезентативац Игор Јачмењак, који је до сада одиграо само један меч и врло поуздани српски голман Арсеније Ранковић, повратник у редове Црвене звезде, док се Партизан појачао са чак пет руских хокејаша. У редове браниоца титуле стигли су Игор Зубов, Степан Кривов, Јевгениј Власов, Антон Жуков и голман Алексеј Трифонов.

Чини се да Звезда има свој, ако не најјачи, онда бар један од најбољих тимова у 21. веку. Павел Поправка је најбољи поентер, стрелац и асистент лиге са учинком од 14 голова, 16 асистенција и 30 поена. Доминик Црногорац дели прву позицију са њим на листи најбољих асистената шампионата, а одмах је ту и одлични Рус Дмитриј Маркелов са 23 поена (10 голова и 13 асистенција). Фантастични Словак Лукаш Клима је у само две утакмице нанизао 13 поена (шест голова и седам асистенција), а Словенац Давид Сефич, представио се у одличном светлу као последње појачање уз учинак од три гола и пет асистенција на два меча. Зна тренер Звезде Ненад Милинковић да је предуслов за трофеје и највеће домете снажан тим са што више одличних играча, а у клубу их не мањка ове сезоне, јер Роберт Сабадош, Урош Бјелогрлић, Никола Керезовић, Маријан Микуш, Петар и Угљеша Новаковић и Андреј Цвик пружају партије на високом нивоу, а додатна снага су и одлични голмани Петар Степановић и Арсеније Ранковић, који имају најбоље проценте успешних интервенција у лиги уз искусног Хричину, који се недавно вратио у клуб, јер је и прошле сезоне био Звездин члан.

У Партизану је репрезентативац Марко Миловановић централна фигура екипе. У пет мечева ове сезоне забележио је учинак од 10 голова и седам асистенција, па је тренутно шести поентер лиге и четврти стрелац лиге, али ће и ту напредовати на листи када црно-бели одиграју остале мечеве од којих је један и са Тисом у Београду. Поред поменуте петорице Руса, значајне улоге у екипи имају некадашњи Звездин хокејаш Марко Бркушанин, затим Артјом Коршиков, Бобан Чуковић, Димитрије Филиповић, Борис Габрић, Павле Огризовић, голман Милан Луковић… Победа над Тисом Волан усред Сегедина од 9:2 довољно говори о квалитету вечитог ривала, али и Звезда је пре три дана успела тамо да тријумфује резултатом 6:3.

Очекује нас права хокејашка фешта, за разлику од претходних година, када црно-бели и нису имали праву конкуренцију, па самим тим није постојало повећано интересовање за хокеј као сада, јер се три екипе равноправно боре за трон, у Србију долазе све квалитетнији играчи, уз све боље младе снаге из сопствених погона, млађе репрезентативне категорије бележе значајне помаке, а водећи клубови и поред константно слабог финансијског стања ипак некако успевају да оформе квалитетне саставе. Зато се пронела вест да ће овај вечити дерби бити директно преношен на другом програму Арене Спорт, али на сајту те телевизије стоји да је у то време на програму рукометни меч Лиге шампиона између ПСЖ-а и Бешикташа од 16,30 часова, а од 18 иде реприза финала кошаркашког Купа Радивоја Кораћа. Карте за дерби коштају 200 динара, тако да би било пожељно да Звездини навијачи који су у могућности организовано подрже екипу у хокејашком дербију, јер је некада, током славних дана велике популарности хокеја на овим просторима, клуб имао велику подршку са трибина, а сада после дуго времена има лепу шансу да стигне и до шампионске титуле.

                        ПАРТИЗАН – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА

                  ПРВЕНСТВО СРБИЈЕ У ХОКЕЈУ НА ЛЕДУ

                          УТОРАК, 23. ФЕБРУАР 2016.

                ЛЕДЕНА ДВОРАНА ПИОНИР, 17:30 ЧАСОВА

Повезане вести

1 comment

Estrella Roja феб 23, 2016 at 15:52

Lepa vest za sve koji imaju Arenu, direktan prenos je na njihovom drugom programu. Momci, držimo vam palčeve za ubedljivu pobedu.

Reply

Leave a Comment