Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеОсталоХокеј

Победа Звездиних хокејаша у бурном вечитом дербију

Хокејаши Црвене звезде тријумфовали су и други пут ове сезоне против Партизана у шампионату Србије и стигли на корак од првог места у лигашком делу сезоне. Црвено-бели су славили као гости резултатом 3:2 (0:0, 2:0, 1:2).

Дуго се чекало на први гол у дербију који је квалитетом и неизвесношћу оправдао очекивања публике и љубитеља хокеја. Трибине су биле одлично попуњене, оба тима имала су подршку са трибина, а Звезда у првој трећини у неколико наврата није искористила предност једног и два играча више. Доминик Црногорац је најчешће покушавао са дистанце, али су његови ударци завршавали или поред гола или их је заустављао голман црно-белих Алексеј Трифонов. Са друге стране је и Звездин чувар мреже Петер Хричина имао неколико одличних интервенција.

У другом периоду игре Партизан је једним делом имао иницијативу, затим је уследио велики притисак Црвене звезде, али две колосалне шансе нису реализоване, као и ситуације са играчем више. Ипак, мрежа је коначно начета тек у 34. минуту, када се пред голом домаћина одлично снашао Угљеша Новаковић и довео Звезду у вођство у 34. минуту након двоструког пауер-плеја. Није много прошло од водећег гола, а гости су већ стигли до капиталне предности од 2:0. Најбољи поентер, стрелац и асистент лиге, Звездин капитен и репрезентативац Србије, Павел Поправка постигао је врло ефектан гол ударцем из зглоба на два минута и 20 секунди пре краја друге деонице.

Чврстом игром домаћи хокејаши су заустављали Звездине нападе, па су зарадили и већи број искључења, а по завршетку друге трећине, незадовољни развојем ситуације ушли су у конфликт са гостима пред одлазак на паузу. Дошло је и до туче, севале су песнице на све стране, Иван Анић из редова црвено-белог тима зарадио је и расекотину на лицу, а епилог свега биле су казне искључењем до краја утакмице за Чуковића, Филиповића, Комазеца и Раковића из Партизана, односно Црногорца, Цвика, Пајевића и Анића из Црвене звезде. Овакве ситуације нису ретка појава у хокеју, тако да се убрзо ситуација смирила након што су се усијане главе охладиле после паузе пред одлучујућих 20 минута.

Бранилац титуле није имао намеру да се преда тако лако и поред заостатка од два гола. Руски интернационалац Игор Зубов је на 13 минута и 16 секунди пре краја смањио на 1:2 и црно-бели су коначно успели да савладају сјајног голмана Петера Хричину тек у последњем периоду игре. Међутим, одговор је уследио у правом тренутку на другој страни, јер је Звездин Рус Дмитриј Маркелов у пауер-плеју на асистенцију Словенца Давида Сефича погодио мрежу за вођство од 3:1 у 49. минуту. Ипак, Партизан још једном успева да се врати у игру и смањи на 2:3 ефектним голом искусног Срђана Ристића после соло продора на седам минута и 12 секунди пре краја утакмице.

Могли су гости раније да разреше све дилеме око победника, али нису искористили пенал. Петар Новаковић је пао у контри пред голом Партизана након што га је закачио Степан Кривов. Досуђен је казнени ударац за црвено-беле, али Трифонов је успео да одбрани шут Петра Новаковића, који је могао да испадне трагичар да пулени Ненада Милинковића којим случајем нису сачували предност. До краја ипак није више било промена резултата. Хричина је одбранио све ударце, неке су Звездини играчи и изблокирали и клуб је практично једном ногом обезбедио прву позицију у лигашком делу сезоне.

ПАРТИЗАН – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 2:3 (0:0, 0:2, 2:1)

Београд – Ледена дворана Пионир. Гледалаца: 850. Судије: Ђорђе Фазекаш и Немања Николић. Линијске судије: Давид Пердув и Дарко Поповић. Шутеви: Партизан 27, Црвена звезда 35.

Стрелци и асистенти:

0:1 Угљеша Новаковић 33:03 ПП2

0:2 Павел Поправка 37:39

1:2 Игор Зубов (Марко Миловановић) 46:43 ПП1

1:3 Дмитриј Маркелов (Давид Сефич) 48:06 ПП1

2:3 Срђан Ристић 52:48 ПП1

ПАРТИЗАН: Трифонов (32 одбране), Бркушанин, Комазец, Кривов, Павловић, Ристић, Стоиљковић, Зубов, Ђуричић, Чуковић, Филиповић, Јанковић, Миловановић, Митић, Л. Новаковић, Раковић, Терзић, Власов, Жуков.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Хричина (25 одбрана), Ранковић, Сефич, Микуш, П. Новаковић, У. Новаковић, Црногорац, Бјелогрлић, Цвик, Живић, Поправка, Маркелов, Пајевић, Вукићевић, Керезовић, Анић, Сабадош, Ђаковић и Николић.

Екипи Ненада Милинковића остало је да кроз четири дана овери прву позицију тријумфом против НС Старса у Новом Саду и у плеј-оф уђе са првог места, што подразумева предност домаћег терена.

Повезане вести

7 comments

SVE PJANO21 феб 24, 2016 at 04:25

Jel može neko da mi kaže kolika je inače cena ulaznica za hokejaške utakmice?
Hvala

Reply
biletarnica феб 24, 2016 at 18:57

200 dinara

Reply
Estrella Roja феб 23, 2016 at 23:43

Zanimljiv meč za gledanje možda ne toliko kvalitetom koliko fanatičnom energijom koju su pružili igrači sa obe strane. Šteta zbog nedostatka malo većeg interesovanje među navijačima, što se da videti po broju komentara na ovu sjajnu vest. Meni je uvek zanimljivije gledati hokej nego, recimo, tenis (ne računajući kad Đoković igra) i ostale precenjene sportove.
P.S. Zna li neko zašto nije bilo u sastavu Klime, Šugara i Ječmenjaka i važi li neko ograničenje broja stranaca u domaćem prvenstvu?

Reply
Neša M. феб 24, 2016 at 01:10

Јачмењак може да игра за Звезду само викендом, јер се бави поправком часовника. За Климу и Шугара нисам сигуран зашто их није било у тиму, али би требало да играју у плеј-офу кад се буде одлучивало о титули.

Reply
Estrella Roja феб 24, 2016 at 13:30

Zahvaljujem ti na informaciji uz nadu da i ćeš nam i dalje, kao i do sada, prenositi vesti vezane za naš hokejaški klub. Pozdrav.

Reply
hehe феб 24, 2016 at 13:46

Dozvoljeno je 5 stranaca u jednom timu na utakmici

Reply
djole bari 91 феб 23, 2016 at 21:09

PODMUKLE BITANGE SU SE DOSETILE DA 1945 GODINE NAPRAVE KOPILE U ZAGREBU I DA GA PREBACE U BEOGRAD DA SVADJAJU STANOVNIKE SRBIJE.KAO I TADA I DANAS ZA SRAMNO HRVATSKO KOPILE IZ HUM(S)KE ZAVIJAJU DECA I UNUCI VOJNIH LICA,HRVATSKA KOPILAD KOJA ZIVE U SRBIJI,KAO NA PR. PONOSNI HRVAT I KATOLIK ĆURKOVIC.ZATO JE SVAKA POBEDA CRVENE ZVEZDE U BILO KOM SPORTU POBEDA SRBIJE I SRPSKOG NARODA.BRAVO MOMCI I DOBILI STE I PREBILI GOVNA.GAZI BAGRU GDE GOD STIGNEŠ.

Reply

Leave a Comment