Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаЖенска кошаркаКошаркаНајновије

Дани дербија: Кошаркашице растерећене иду на мегдан непораженом Кораћу

После двонедељне паузе због репрезентативних обавеза наставља се шампионат Србије за кошаркашице и одмах је на програму дерби 20. кола између две водеће екипе у шампионату Радивоја Кораћа и Црвене звезде. Сусрет се игра у недељу од 18 часова и 30 минута у Спортском центру Шумице.

Екипа Драгана Вуковића је већ изборила пласман на финални турнир Купа Милана Циге Васојевића и у преостала три кола би да потврди другу позицију на табели коју тренутно држи са скором 15-4, док је бранилац титуле Радивој Кораћ непоражен у националном шампионату са свих 19 победа.

Наш најтрофејнији клуб је од претходног сусрета против Кораћа на 10 сусрета остварио скор 9-1. Форма је константно у успону и врло млада екипа Црвене звезде покушава да оно најбоље остави за период сезоне у коме ће се делити пехари, а то су плеј-оф и финални турнир купа. Претходна утакмица против последњег освајача Куп трофеја Војводине је модел коме Звезда тежи у својој игри, јер је чак седам кошаркашица утакмицу завршило са двоцифреним учинком, од Снежане Чолић (17), преко Мине Ђорђевић (13), Наташе Ковачевић (12), Снежане Богићевић (12), Катарине Зец (11), Милице Бојовић (11), па све до капитена Александре Катанић (10). Ту је и Звездин моћни кадетски погон са доминантним кошаркашицама које предводе Ивана Катанић, Невена Наумчев, Мина Ђорђевић, Нина Тешић и Маријана Зукановић, светла будућност и садашњост нашег клуба. На поменутом сусрету остварена су чак 123 индексна поена, 30 погодака за два, а 10 за три поена, 41 скок, 32 асистенције, 16 украдених лопти за победу од 92:69.

Ипак, сада ће противник бити најтежи могући у домаћим оквирима. Кораћ је у првом делу сезоне успео да слави са 58:46 у једној тврдој утакмици против Звезде, серијом поена репрезентативке Кристине Топузовић. Она је у међувремену завршила сезону због теже повреде и операције рамена, али агилна управа првака Србије није желела ништа да препусти случају, па су као појачања ангажоване искусна Наташа Иванчевић (34), која је сезону почела у екипи Новосадске ЖКА и на две утакмице бележила 16,5 поена, 11 скокова и 1,5 блокада, као и Јована Пашић из Војводине, која је у самом врху домаћег такмичења, јер и ове сезоне пружа одличне партије и бележи просечно 20 поена, 6,3 скока, 4,7 украдених лопти и 3,3 асистенције, па ће друго коло узастопно играти против Звезде, уједно и дебитовати за нови клуб.

Ту су и остале узданице екипе Сања Мандић, Наташа Бучевац, Владика Ерак, Лидија Вучковић, Ања Спасојевић. Андријана Васовић није играла због повреде још од 27. јануара, Топузовићева је као што смо поменули завршила сезону, а и Невена Вучковић је била ван строја, тако да се то погубно одразило на резултате Кораћа, који је у регионалној лиги у последњих пет мечева нанизао чак четири пораза, што је раније било незамисливо, јер су имали серију од 11 узастопних победа.

На Звезди је да покуша да искористи проблеме у којима се нашла екипа која носи име по нашем славном асу и покуша да им нанесе први пораз у домаћем такмичењу ове сезоне и то у гостима. Биће то прави испит за наше кошаркашице, али и одлична провера тренутног односа снага са и даље првим фаворитом за трофеје. Пут до победе биће трновит. Треба одиграти паметно, рационално и растерећено и пронаћи најбоље решење за наредне сусрете против браниоца титуле, који ће вероватно одлучивати о расподели пехара. Верујемо у наше кошаркашице и надамо се њиховим новим успесима.

                    РАДИВОЈ КОРАЋ – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА

                  20. КОЛО ПРВЕ ЖЕНСКЕ ЛИГЕ СРБИЈЕ

                         НЕДЕЉА, 28. ФЕБРУАР 2016.

             ХАЛА СЦ ШУМИЦЕ – БЕОГРАД, 18:30 ЧАСОВА

Повезане вести

Leave a Comment