Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Човић: Настављамо даље

Председник клуба Небојша Човић испратио је екипу пред пут у Вршац, где ће црвено-бели у петак одиграти важан меч ТОП 16 фазе Евролиге са Анадолу Ефесом. Након састанка са тренером Радоњићем и играчима, први човек клуба обратио се и медијима у хали „Пионир“ која од среде носи име једног од великана српске кошарке „Александар Николић“.

Прва тема био је кратак резиме завршнице национаног купа:

„Није спорт само победа. Знам да нико не воли да губи. Изузетно је тешко било и навијачима и свима после Купа. Кад ту емоцију на прву лопту померите и кад почнете да трезвено размишљате, сигурно можете да дођете до тога да је најтеже било тренеру и стручном штабу и играчима. Не могу да кажем да је неко тамо урадио нешто намерно и злонамерно. Тачно је да је то била једна од наших најлошијих утакмица ове сезоне и јасно је да је свима пала тешко“.

Након бројних спекулација о статусу тренера црвено-белих, Председник клуба је још једном подсетио да црвено-бели о тој солуцији нису ни размишљали:

„Од свега што сам прочитао претходних дана, једино је тачно да смо изгубили од Партизана. Разумем осетљивост јавности и очекивања, а и наша су очекивања била да освојимо Куп, али нисам приметио да се ових дана у Истанбулу прича о смени Дуде Ивковића пошто је Ефес испао у четвртфиналу Купа. Нисам приметио ни да се у Барселони прича о смени тренера, у Бамбергу такође…“, додао је председник Звезде.

Подсетивши да играње великих утакмица у Евролиги паралелно са домаћим такмичењима није нимало лако, први човек КК Црена звезда Телеком се ипак окренуо наредним изазовима,који су огромни:

„Екипа је опорављена после Купа и наставили смо да се спремамо за важне утакмице. Играмо је у Вршцу и нисмо имали ниједну алтернативу у Београду. Ту не постоји ниједна грешка када је управа Звезде у питању. Покушали смо све, била је чак нека прича да играмо у Хали спортова на Новом Београду, али тамо је већ договорено нешто друго. Било је приче и о хали у Железнику, али капацитет мање хале не може да покрије ни све сезонске карте које Звезда има, а то је негде око 3.400. Зато је наше опредељење  да идемо у Вршац, јер је најближи стандардима Евролиге“. Екипа ће тренирати два пута у среду и четвртак, тренираће и у петак, обезбеђени су им добри услови да све буде како треба“, додао је Човић.

И поред чињенице да је Црвена звезда једини представник Србије у евро-такмичењима ове сезоне, већину утакмица у Европи одиграла ван дворане Пионир, што представља озбиљан удар на буџет клуба:

„Што се тиче функционисања Звезде, ми не кукамо, иако нас стално прозивају и сви се каче на нас. Тешко је све то изнети и није то баш таква прича, али надам се да ћемо на крају сезоне подвући црту и објаснити вам ко је државни пројекат. Они који нас прозивају за велике буџете имају и ове сезоне више пара него ми. Директан удар за наш буџет представља то што не играмо у Арени, јер свака утакмица доноси од 80.000 до 100.000 евра, нето. Ја сам, искрено, очекивао разне ударе како Звезда буде расла и буде постизала боље резултате. Будите уверени, биће још покушаја да се дестабилизује клуб“.

Екипа ФМП-а, као развојни тим црвено-белих одиграо јако добро на Купу,а Председник Црвене звезде је наговестио да у врло младом тиму постоји неколицина играча који би већ наредне сезоне могли да обуку дрес Црвене звезде Телеком:

 „Врло интересантно су одиграли против Партизана, могли су да победе, али нису, то је врло млада екипа. Ту сасвим сигурно има играча за Звезду за наредне сезоне. Што се тиче осталих играча из наше екипе – и Ребић и Гудурић и Симанић и Тејић, сви су под уговорима. Гудурић има четворогодишњи уговор са Црвеном звездом, једино што могу сада је да направим нови уговор, доживотни. Не заборавите да је ФМП годинама уназад био расадник талената српске кошарке, има их и сада. То је екипа која је за месец дана старија од Меге – Мегина просечна старост је 20 година и седам месеци, а ФМП 20 година и осам месеци. Али, ФМП нема странце у тиму“

На крају, Небојша Човић је још једном подсетио да тако велики клуб неће реаговати на један или два пораза, и да тренер Дејан Радоњић има максималну подршку, а да су пред европском и српском клупском кошарком важни дани:

„Ништа се неће десити ако се забележе и мањи резултати од оних које смо направили. Ми имамо амбицију да Звезда остане у врху европског такмичења, а још ћемо видети за те односе. Ми нисмо тим који ће зврцкати Барселону сваког дана, а онда причати да је Барселона звала нас. Што се тиче АБА лиге, ту нема много примедби, осим тога да је наша највећа примедба Камникар. Померање термина плеј-офа АБА лиге је нешто што је реално, јер како год да окренемо и кад год да будемо играли полуфинале или финале плеј-офа, ми треба да одиграмо још више од 40 утакмица, а то не може да почне раније од 12. марта. Сад, једно смо се договарали око АБА лиге почетком сезоне, кад је давала два евролигаша, а сад је сасвим нешто друго. Треба да видимо шта даје. Мислим да су ту веома угрожени и Цедевита и Звезда. Србији најмање треба регионална лига. То је показао и Куп. Не кажем да ми рушимо АБА лигу, јер ју је Црвена звезда и направила, али АБА лига би била срушена да је остао концепт који је важио до прошле године. Тај концепт је био наставак преваре и он је подразумевао да регионална лига не постоји. АБА лига јесте била потреба, али то више не може да буде по сваку цену. Нећемо се ни спорити, ни свађати. Звезда има право на мишљење, остали имају право мишљење и остаћемо спортски другари и пријатељи“.

Кошаркаши Црвене звезде Телеком допутовали су у Вршац, а одмах након тренинга преселиће се у своју базу токо тродневног боравка у Вршцу Вилу „Брег“. Већ током викенда следи пут у Загреб, где ће црвено-бели одиграти меч претпоследњег 25. кола АБА лиге јтд са Цибоном. Тај меч на програму је у понедељак од 18 часова.

Повезане вести

5 comments

dejo мар 8, 2016 at 11:58

Daj bre Covicu zasto ne igra kapiten Mitrovic ako su price bile da ce moze da igra gdje je jer fali nasoj Crvenoj Zvezdi puno ,zasto nije doveden neki drugi igrac umjesto Micica na poziciji pleja mislim na nekog crnaca puno bolje bi bilo za nasu Crvenu Zvezdu i on bi bolje saradjivao sa Jovicem i ako ne daj boze dozivi poraz Radonjic presednice nemoj ga stitit nego neka ide iz naseg KK Crvena Zvezda jer ima trenera puno koji bi ga mogli naslijedit na klupi naseg KK Crvena Zvezda

Reply
otpisani101 феб 25, 2016 at 21:02

svima je jasno da dok je covic presednik zvezde i radonjic ce biti trener bezobzira na rezultate…nema vise svrhe pisati o nesposobnom i nekvalitetnom radonjicu…iskreno govoreci ,radonjic kada nije smenjen pre dve godine posle poraza u plej ofu od cibone i ponizenja protiv komsija u domacoj ligi-nece nikada…covic prica gluposti i zaboravlja poraze u aba ligi i da smo trenutno treci na tabeli i da sa ovakvim radonjicem bojim se ove godine necemo osvojiti nista…ove izjave covica vredjaju inteligenciju navijaca zvezde i nije jedan ili dva poraza radonjica,vec dva od partizana,pa dva od cedevite u aba ligi,pa igokea,pa buducnost itd…pravicemo se da kao to nije nista a vukojicic je zbog mnogo manje poraza smenjen…zasto je radonjic dozivotni trener zvezde,nikome nije jasno sem arogantnom covicu…zvezda je zivot a sve ostalo su sitnice…

Reply
Miljko феб 25, 2016 at 17:44

G.Covicu,voleo bih da ste nam u ovom obracanju pojasnili sledece: Kako je moguce da ekipa koja gura ka Top 8 u EL, izgubi dve vezane utakmice protiv ekipe koja ima 6. dobrih igraca u rosteru? Kako je moguce da ta raspala gamad imaju 17. ofanzivnih skokova i da nas sahrane i skokom i borbenoscu i preciznoscu? Kako je moguce da sa slobodnih bacanja budemo jedva iznad 50.procenata?!? Sada guramo glavu u pesak kao noj i u fazonu smo kao,ma nema veze,idemo dalje. I te kako ima veze!!! Pokazali smo nevidjene slabosti i bojim se,kako vreme bude odmicalo, da ce te slabosti sve vise dolaziti do izrazaja. Kljucni problemi su: Nedostatak igraca na cetvorci.To nas ubija cele sezone.Dogadja se vrlo cesto da protivnik ima dva,tri pa i 4.napada iz jedne lopte!!! Pa dovedite cetvorku.Ima izvanrednih igraca na toj poziciji i u nasoj ligi,KLS.Dotrcali bi na poziv Zvezde.Drugi problem je da vrhunsku kosarku igramo samo u EL.Zasto je to tako? Totalno odsustvo motivacije,posebno stranaca,u ABA Ligi,moze nas kostati papreno!!! Mnogo je pitanja i nedoumica koje muce svakoga ko zivi za nasu jednu i jedinu CRVENU ZVEZDU.Nadam se da znate sta radite.Molim Vas,nemojte dozvoliti da klub upadne u stagnaciju i letargiju. Sportski pozdrav!

Reply
vlada феб 25, 2016 at 12:56

pravimo se ludi,kao da se nista nije desilo,e moj gospodine predsednice…

Reply
РУК феб 25, 2016 at 09:01

Сери, сери, мој голубе бели…

Reply

Leave a Comment