Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Грујић: Трудићемо се да од првог минута успоставимо нашу игру и покажемо да смо стварно најбољи клуб у земљи

Марко Грујић ће на 150. вечитом дербију бити један од главних адута лидера на табели, који има до сада незабележено велику предност у односу на комшије пред један дерби.

– Везали смо 20 узастопних победа, трудићемо се да наставимо највећи низ и у следећој утакмици, дербију са Партизаном. То је увек специфична и неизвесна утакмица, иако то можда не говори бодовна разлика на табели, али мислим да су шансе 50:50. Сви једва чекамо суботу да истрчимо на терен.

Без обзира на не баш убедљиву игру екипе против Младости претходног викенда, Грујић је задовољан исходом и нада се бољим партијама у наредном периоду.

– Чуо сам изјаве капитена Луковића и шефа Грофа Божовића да не би баш требало да смо у првим колима најспремнији и да покажемо најбоље, јер ћемо из кола у коло бити бољи. Ја сам искрено делимично задовољан првом победом. Најбитније је да смо остварили победу и да у лепом и здравом расположењу очекујемо Партизан, а игра мора да буде боља. Трудићемо се да од првог минута успоставимо нашу игру. Не гледамо ко је на другој страни, али респектујемо Партизан, иако су можда у првом колу неочекивано изгубили утакмицу.

Црвена звезда је раније у дербијима често заостајала за комшијама већи број бодова, па је успевала да их порази на бројним мечевима. Сада су околности другачије, јер црно-бели имају огроман заостатак.

– Мислим да је то за њих још један плус. Наравно, они су отишли на већи минус, али плус је за њих што ће сада бити мотивисанији и желеће да нас победе по сваку цену. Њихови играчи изјављују да су спремни да нас поразе и покажу да није баш разлика у квалитету толика колика је на табели. Ми ћемо се трудити да покажемо да смо стварно најбољи клуб у земљи и сви ћемо у суботу изгарати за свој тим.

Још од утакмице против екипе из Лучана почела је дерби предигра, а како се јубиларни сусрет ближи, атмосфера достиже тачку кључања.

– Већ се осећа еуфорија. Биће фрка и око карата. Сви пријатељи ће звати и желеће да нас бодре. Наравно да се радујем, то је празник фудбала у земљи. Звездашка јавност је обрадована и у еуфорији дочекује утакмицу. Коначно су задовољни игром своје екипе и због свега што се догађа око клуба.

Има Марко и пријатеље из млађих категорија националног тима у супротном табору.

– Нисам се још ни са ким чуо. Чућу се сигурно са млађим саиграчем из репрезентације. Видећемо се и у суботу…

Ово ипак неће бити Грујићев последњи вечити дерби пред одлазак у Ливерпул.

– Да, биће и у плеј-офу. Играо сам на Маракани. Фантастична је атмосфера, сада ћу играти и на ЈНА, два наша највећа стадиона, тако да једва чекам. Бићу за један дерби искуснији и надам се да ћу одиграти бољу утакмицу – истакао је Грујић.

Повезане вести

Leave a Comment