Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Организација на вишем нивоу, јуниори иду на титулу

У сусрет „Adidas Next Generation“ турниру „Марко Ивковић“, КК Црвена звезда је организовала конференцију за новинаре на којој су говорили директор Маркетинг тима црвено-белих, представнкик ТВ Арена спорт, а потом и селектор екипе и капитен јуниорског тима црвено-белих.

Пред сам почетак конференције свим присутнима у сали хотела „Crowne Plaza“обратио се ПР КК Црвена звезда Телеком, Игор Вујичин, који се захвалио пре свих Градском секретеријату за спорт града Београда и стратешком партнеру Евролиги на сарадњи приликом организације „Adidas Next Generation“ турнира који носи име „Марко Ивковић”.

Потом је реч добио директор Маркетинг тима КК Црвена звезда Телеком, Филип Сунтурлић који је изјавио да је изузетно задовољан организацијом турнира, јер је ове године подигнут на много виши ниво и једна од битнијих промена јесте и увођење директног преноса који је омогућила Арена спорт:

„Окупили смо се да Вам презентујемо како ћемо да реализујемо турнир, у организацији КК Црвена звезда Телеком. Изузетно важан турнир за промоцију младих играча. Медијски је испраћен, што је важно за све играче јер ће они једног дана бити чланови својих репрезентативних селекција и тимова. 96 младих играча, 8 клубова из 5 држава, на првом месту Србија, затим Црна гора, Хрватска, Б и Х, Немачка, дакле турнир интернационалног карактера. Од играча на које треба обратити пажњу су чланови сениорских тимова, Раданов, Симанић у Звезди, Глишић у Партизану, Муса у Цедевити, и многи други. Подигли смо организацију турнира на виши ниво, сви тимови су смештени у хотелу „Crowne Plaza”, и њима смо изузетно захвални што су нам помогли у организацији турнира. Сви мечеви ће бити одиграни у Железнику, ето и са те стране смо подигли лествицу на виши ниво.

У наставку изјаве, Сунтурлић се захвалио телевизији Арена спорт која ће уживо преносити велики број мечева и за крај се захвалио свим стратешким партнерима који су потпомогли организацију турнира:

„На крају за промоцију играча, и оно што ће им омогућити да их виде, то је да ће добар део утакмица бити преношен на Арена спорт телевизији. Оно што се не буде преносило ће ићи директно путем ливе стреам-а који се налази на сајту турнира. Од додатних догађаја, убацили смо и ову конференцију за новинаре, као и спортску конференцију у којој смо успели да окупимо најбоље стручњаке у спортској индустрији у региону и да едукацијом јавности прикажемо како то изгледа у свету а како код нас. Направиће нам паралелу, како бисмо знали у ком правцу да идемо. Још једном да се захвалим свима који су потпомогли турнир, од Евролиге до града Београда, хотела „Crowne Plaza”, Телекома, Арена спорт и осталима“-закључио је Сунтурлиц.

Александар Глишић, тренер КК Црвена звезда Телеком:

„Прво бих да похвалим организацију и све људе који су учествовали у организацији, који је ове године на много већем нивоу, то знам јер сам учествовао на неколико турнира. Црвена звезда са највећим амбицијама улази у овај турнир. У петак у 10 сати играмо са Будућности према којој имамо велики респект, знамо са ким се састајемо, и за кога смо се спремали. Сакупили смо што више информација, плејмејкер Чарапић је одличан играч, као и Поповић. Да ми одиграмо наше и мислим да не би требало да имамо проблема. Турнир је кратак, три дана, пет утакмица, са обзиром да имамо домаће такмичење и густ распоред, уколико будемо свежи и изнели енергију коју имамо, мислим да имамо шансе да освојимо турнир.”

Иван Ћоровић, капитен КК Црвена звезда Телеком:

„Очекује на сјајан турнир, осам квалитетних екипа, доста уједначен за који се припремамо целе године. Имамо победнички карактер током целе сезоне и велике амбиције да освојимо турнир.“

Зоран Пањковић, представник Арена спорт телевизије:

„Природно је било да препознамо квалитет турнира, изузетно квалитетан кошаркашки програм. Кроз колеџ кошарку коју пратимо и гледамо неке од њихових будућих Звезда, мислимо да је одлична идеја била да преносимо овај турнир који ће прдставити неке од играча у региону које ћемо сигурно гледати у професионалној кошарци. Преносићемо 90 посто утакмица, а остали мечеви ће бити на стриму. Желели смо да направимо увертиру пред предпоследње коло, јер ће се знати да ли ће Звезда бити домаћин или ће ићи у госте Цедевити. У петак почиње „Фест”, у суботу је дерби, тако да ће наредних дана Београд бити у жижи јавности, тако да се надам да ћемо промовисати овај турнир на најбољи могући начин на који се и очекује.“

Турнир почиње сутра од 10 сати мечом у коме се састају екипе Црвене звезде Телеком и подгоричке Будућности.

Повезане вести

Leave a Comment